От БФС призоваха за феърплей в последните два кръга на футБОЛНОТО ни първенство. Такъв имаше в мача на "Армията". ЦСКА изпусна няколко добри положения за гол срещу съперника си, удари греда, а в продължението на срещата пропусна и дузпа. Феърплей в най-чист вид! 

Че Левски май е отписал дербито с Лудогорец, беше ясно още вчера, когато в групата не фигурираха имената на Ивелин Попов, Рикардиньо и Цунами. Отивали "със свалени гащи", коментира Георги Илиев-Майкъла. За Наско Сираков и Елин Топузаков явно е важно да победят ЦСКА, не така наречения хегемон. След като се взеха такива кардинални решения около състава... Не, нямаше да направите ЦСКА шампион. Играйте с най-доброто в Разград, пък после си бийте ЦСКА. Играйте всеки мач за вас, за място в Европа! 

В титулярния състав на Левски липсваха цели 7 от звездите на "сините". За сметка на това фигурираха имената на... Асен Митков, Патрик-Габриел Галчев и още много българи. За бразилци всякакви надежда оставете... На полувремето пък изненадващо или не, Сонко Сундберг отстъпи мястото си на юношката голобрад Дейвид Михалев. Явно да усети атмосферата момчето, ако може да цитирам големия футболен специалист Александър Томаш. 

Голеадата няма да я коментираме. Всеки сам да прецени за себе си колко беше драматично в Разград. Чудя се защо в групата за мача не попаднаха и някои от "златните момичета" на Илиан Раева? Сираков, Топчо, не ви ли е срам?! Да, ЦСКА държеше съдбата си в ръце и трябваше да победи. Да, в техния мач имаше феърплей. Когато с умисъл излезеш с дузина резерви срещу Лудогорец и се пазиш за мача с ЦСКА, това феърплей ли е или граничи с... "на ти тези 3 точки"?! 

Животът не свършва с това дали титлата ще отиде на "Армията" или пак в Разград. Хилядите, които бяха на стадиона в Борисовата градина днес, ще обичат ЦСКА и без титла. Но нали говорим за някаква честна игра. Има ли такова животно в нашето така футБОЛНО първенство? 

Съвестта. Тя бушува в главата на всеки един от нас. Тези с чиста съвест заспиват лесно. Другите - не! Ще заспите ли лесно тази вечер, левскари?! Лягайте, че идва мач на сезона за вас. Този срещу ЦСКА. Европейският. Така е било, така ще бъде. Винаги...