Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше изключително щастлива от представянето на националката Елвира Краснобаева на турнира Гран При в Тарту (Естония). Грацията завоюва среброто в многобоя и се класира за финалите на всичките четири уреда в първото си състезание в категория жени.

"Роди се звезда! Не, това не е името на великия филм! Това е моето заглавие днес след участието на Елвира на първото Гран При за годината! Извинявам се за огромните емоции, които изпитвам, но трябва да ги споделя и излея . . . Не знам все още на кое място в многобоя е нашето прекрасно момиче, но знам, че тя беше най-яркото, силно и красиво нещо на това състезание. Допусна грешки, да, но тя само за няколко месеца трябваше да се превърне от девойка, не просто в жена, а в много силна жена!", написа Раева в социалните мрежи.

"Нейните композиции са с трудност, която отговаря на съчетания, които ще се борят за златен медал. Много трудни, но съчетани с толкова много класа и артистичност, че ти се иска да не свършват . . . Елвира и Светла Юриевна много искаха всичко да покаже без грешка . . . Все пак това беше първото й състезание при жените за годината! Заради регламента беше сама, до нея нямаше съотборничка. Когато са две винаги е по-леко. Но както се казва "и сам войнът е войн"! Елвира и нейната треньорка Светлана работят много! И то се вижда! Всъщност, всички много работят . . . Елвира твърде много се промени в положителна посока. Просто екстремно изведнъж стана от девойка жена! Промени се и в залата по начина, по който тренира. Трудолюбива, дисциплинирана, всеотдайна. Така трябва да продължи! Много съм щастлива от това, което виждам. Много съм горда! Много! Роди ни се звезда!", добави Раева.