Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на ансамбъла за жени, който завърши на пето място в многобоя на Световната купа в Атина (Гърция).

"Едва ли може по-точно и ясно да се каже: когато правиш съчетание за златен олимпийски медал е така! Стават грешки в началото на сезона.

Съчетанието ни с ленти и топки е недостижимо! Браво, Весела! Браво деца! Горе главите и не спирайте да работите с тази енергия! Ще стане . . . когато трябва!", написа Раева в профила си във Фейсбук.

"Гордея се с българския национален отбор ансамбъл и индивидуално в Атина и с техните треньори! Само това е пътят за България - много трудни и много въздействащи съчетания! Браво! И само за информация вчера България беше без съдия в индивидуалното, днес е без съдия на ансамбъл . . . жребий . . .", добави президентът на БФХГ.

Раева коментира и представянето на жените, където Елвира Краснобаева стана шампионка в многобоя, а Ева Брезалиева се нареди втора.

"Златен дебют на Елвира Краснобаева! Краснобаева спечели златен медал в многобоя на първата световна купа за сезона, която се провежда в Атина! Второ място и сребърен медал в многобоя за Ева Брезалиева.

Изключителен успех за България на първата Световна купа за сезона. Независимо от грешките и пропуснатите елементи, всички "замесени" заслужават голямо браво! Продължаваме да искаме и да работим безкомпромисно!", написа още Илиана Раева.

Ансамбълът ни завърши едва 5-и в Атина

Ансамбълът ни завърши едва 5-и в Атина

Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева допуснаха грешки и в двете съчетания