Идва голям мач. Който може да даде сериозна насока към титлата. Лудогорец приема ЦСКА. С 3 точки аванс на върха. Победят ли разградчани, почти сигурно титлата остава мираж за "армейците". При равенство и особено успех за ЦСКА, отборът на Бруно Акрапович продължава да бъде "в играта". Победа дори прави "червените" фаворити.

ЦСКА притежава отбор и треньор, които знаят как и могат да си тръгнат с безценните 3 точки от "Лудогорец Арена". Въпреки статистиката, която сочи само един успех за "армейците" срещу този съперник в мач за първенство. За да се получи дерби, за да се реши всичко на терена, както трябва да бъде, защото това е спорт, а спортът възпитава, спортът трябва да е феърплей и чест, за да се случи това, трябва на тревата да не забелязваме, че има... съдия. Който и да е той, да отсъжда това, което вижда. Без сантименти, без странични мисли.

ЦСКА получи само една дузпа през този сезон в efbet Лига, Лудогорец получи 6. Два пъти свириха такава срещу "червените", срещу "зелените" - нито веднъж. Два пъти футболист на ЦСКА беше гонен от терена, веднъж такъв на отбора от Делиормана. След доста мачове срещу Лудогорец, от щаба на 31-кратния шампион са крайно недоволни от реферите. Няма да се връщаме към всички спорни ситуации. Винаги в съзнанието изниква онзи момент, когато Козмин Моци заби бутоните си в ребрата на Стефан Николич. Беше ли изгонен румънецът? Не...

Битката за титлата отново е интересна. Надяваме се да е такава до самия край на шампионата. Надяваме се все по-малко да говорим за съдии след мачовете. Не само журналистите, но самите футболисти и техните ръководители. Заради това ще наблюдаваме много внимателно отсъжданията на рефера, който ще получи тежкия наряд за Разград. Всъщност, той може да бъде лек - ако съдията този път е в час, ако не иска да е главно действащо лице на терена.

Много хора във футбола, много фенове се отвратиха от случващото се в него. Първите, които трябва да убедят футболната общественост, че нещата тръгват в нормална посока, това са именно реферите. Имат си нов шеф. Дано той и колегите му в Съдийската комисия седнат и изберат най-достойния за най-важния мач. Такъв, който да изкара дербито и заради себе си - заради честта си, за своето достойнство.

Имаме ли такъв футболен съдия? Докажете ни, че има!

Лудогорец и ЦСКА не знаят как да си вкарат

Лудогорец и ЦСКА не знаят как да си вкарат

14 гола в последните 10 дербита за първенство