Люпко Петрович даде интервю за "Дарик". Специалистът приключи сезона в африканската страна Руанда, където направи отбора си първенец.

"Аз си свърших работата в Руанда и сега съм в Сърбия. Спечелихме шампионската титла и Суперкупата на страната. Всичко това при доста утежнени условия, защото изоставахме, но завършихме сезона точно както трябваше. Сега си почивам - малко с близките, малко с моите приятели в Белград.

Снимка 253887

Източник: LAP.bg

Винаги съм се интересувал какво става в България, защото там съм работил доста дълго и я чувствам като своя втора родина. Обичам България, следя всичко. Виждам, че тази година е по-интересно, защото Лудогорец е понамалил силата си, докато ЦСКА и Левски са се издигнали. Тача че първенството е по-интересно. Всеки един от тези три отбора може да стане шампион.

Павел Колев го познавам от моето първо идване в България, в Левски. Той тогава беше журналист, а ние се сприятелихме. Той е добър спортен работник. Знам, че работи в БФС, а от 1 януари идва в Левски. Това е добре за Левски, защото знае как се прави организация в клубовете.

Ангел Станков: Николай Михайлов може да прекрати вратарската криза в Левски, Павел Колев ще е много полезен на "Герена"

Ангел Станков пред ТОПСПОРТ: Михайлов може да прекрати вратарската криза в Левски, Колев ще е много полезен на "Герена"

"Лудогорец е необходимият дразнител и мотиватор за Левски и ЦСКА"

Сещам се и за треньора на ЦСКА Нестор ел Маестро. Когато се запознахме, той беше млад момък. Изненадан съм, че вече има професионален лиценз. Тогава беше много амбициозен. Понякога съм го критикувал нарочно, за да видя какви реакции има и какво ще направи. Винаги е имал желанието да стане добър треньор и има вероятност това да се случи. Вече има възможност да работи в тежка ситуация, работейки в клуб като ЦСКА.

Люпко Петрович: Бих работил за ЦСКА, аз гарантирах за Нестор ел Маестро

Люпко Петрович: Бих работил за ЦСКА, аз гарантирах за Нестор ел Маестро

"Бих му помогнал"

Всички тези големи отбори искат да спечелят титлата в България и в ЦСКА не се работи леко. Драго ми е, че той иска да стане добър треньор.

Със сигурност няма повече да работя като треньор. Имах леки здравословни проблеми, но вече всичко е наред. Може да помагам на отбори, но вече не искам да работя като старши треньор", каза Петрович.

Люпко Петрович: Дано Славиша Стоянович успее в Левски, не знам много за него

Майстор Люпко: Дано Славиша успее в Левски, не знам много за него

"На Лудогорец му предстои труден реванш с МОЛ Види, а ЦСКА го чакат хубави и тежки мачове с Копенхаген", заяви Петрович