Треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, е взел решението халфът Амос Юга да не опитва да си изкарва втори жълт картон и да бъде изгонен при съботното гостуване на Локомотив (София). През първото полувреме на срещата в "Надежда" централноафриканецът получи много пресилено официално предупреждение, което бе девето за него от началото на сезона (7 в първенството и 2 за купата).

Това значи, че той ще бъде наказан за предстоящите две срещи с Локомотив (Пловдив) в сряда и Левски в неделя. Единственият вариант един от капитаните на ЦСКА да бъде на линия за вечното дерби беше да си изкара втори жълт картон и да бъде изгонен. По този начин щеше да изтърпи наказание само от 1 мач заради отстраняването си от игра, а първото му официално предупреждение да бъде анулирано и да продължи да бъде застрашен от нова санкция с 8, пише "Тема Спорт".

Именно тази възможност е била обсъждана на почивката на съботния двубой, но треньорът се е обявил против подобно нещо и така няма да може да разчита на Юга през тази седмица.

"Това са твърде много сметки. Ситуацията с картона не беше ясна, но трябва да приемем решението на съдията", заяви след мача Ел Маестро.

Стартира основната работа по реконструкцията на стадион "Българска армия"

Стартира основната работа по реконструкцията на стадион "Българска армия"

Важен ден за "червената" общност