Бившият треньор на Левски и Литекс - Люпко Петрович, коментира ЦСКА и наставника на "армейците" - Нестор ел Маестро. Както е известно, "червените" са под ръководството на големия приятел на Люпко - Гриша Ганчев. Петрович не изключва възможността някой ден да работи за ЦСКА.

"Треньорската ми кариера в Руанда ще приключи скоро. Спечелих с местния отбор АПР титлата миналото първенство, а от началото на новия сезон пак сме на първо място. Това е "армейският" тим на страната и тук хората много ме уважават заради отличните резултати.

Сега за ЦСКА и Нестор Ел Маестро. Той е изключително талантлив треньор, в който има огромен потенциал. Не крия, че аз бях от хората, които гарантираха за него пред ръководството на ЦСКА. Нека феновете бъдат търпеливи. Да, имаше колебливи игри, но на всеки може да се случи. Той е на прав път! Погледнете класирането - отборът е с реални шансове да атакува титлата. Както и Купата, разбира се.

Никой не ме е търсил засега от Борисовата градина, но не изключвам вариант да помогна на Нестор в ЦСКА - било като консултант или нещо друго. Но не и като треньор. Честно казано - аз се надявам Ел Маестро да спечели всичките си мачове до края на календарната година и да не се налага да му помагам през пролетта, макар че на мен не ми пречи да работя на "Армията". Какво като съм бил преди начело на Левски? Това няма значение - аз съм професионалист. Освен това имам най-добри чувства към Гриша Ганчев, с когото работих повече от прекрасно в Литекс. За мен той е пример за перфектен ръководител", каза Люпко Петрович пред "Блиц".

Рокадите на Ел Маестро, с които ЦСКА разби бетона на Витоша

Рокадите на Ел Маестро, с които ЦСКА разби бетона на Витоша

Треньорът се справи добре