Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще уважи честването на 100-годишнината от създаването на организиран футбол в Плевен. Това разкри Пламен Гетов, който лично е отправил поканата към Камата.

"Стоичков има много топли спомени от Плевен. В нашия град реално изгря звездата му, когато го избраха за най-добър футболист в турнира на талантите от "В" група. Тогава играеше още за Хеброс. Също в Плевен с екипа на ЦСКА спечели и Суперкупа на България. Приятелите му в града са много и публиката го обича. Ще му го докажем.

Разбрах, че ще е в България през юли и има много заявки да представи официалната си биография в различни градове. Надявам се сред тях да попадне и Плевен. Така ще съчетаем две събития - мача по случай 100-годишнината и среща с тези негови фенове, които искат да получат нашумялата му книга с личен негов автограф и снимка. Определено присъствието на най-популярния българин по света безспорно ще даде блясък на честването и вече започнах да действам за това нещата да се случат", сподели Гетов.

Христо Стоичков: Не изпитвам носталгия по футбола, не може да живееш в миналото

Христо Стоичков: Не изпитвам носталгия по футбола, не може да живееш в миналото

"Бил съм горд с работата си на терена"