Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели, че не изпитва носталгия по футбола, тъй като не трябва да се живее в миналото.

В момента Камата се подвизава като спортен коментатор и журналист, като заяви, че не може да си позволи лукса да задава неудобни въпроси.

Христо Стоичков празнува 53-и рожден ден

Камата на 53!

В момента Стоичков се радва на успеха на автобиографичната си книга

"Засега успявам да правя това, което искам, и съм много доволен, по простата причина, че това, което ми харесват. Последните 50 години ги изживях интензивно. На всеки три дни трябваше да пътуваме, да играем мач, бях далеч от семейството, сега е по-лесно. Повече време съм с близките си.

Не ми стига време за голф, защото няма време. Задълженията ми са такива, че трябва да направя тези интервюта. Хубаво време е това обаче.

Аз съм си аз и се готвя по по-различен начин за интервютата, които правя. Това, което успях да направя в последните години, е, че въпросите ми са различни. За да питаш, трябва да знаеш как, трябва да знаеш малко от историята на човека който интервюираш.

Стоичков към Филипе Коутиньо: Дори не си помисляй да смениш Барса с друг клуб, ще пишеш история!

Стоичков към Филипе Коутиньо: Дори не си помисляй да смениш Барса с друг клуб, ще пишеш история!

Камата написа писмо до бразилеца

Личния живот на събеседниците ми не ме вълнува. Аз не мога да си позволя лукса да задавам неудобни въпроси. Изживял съм го това и знам какво е.

Не изпитвам носталгия по футбола. 2003 година се събудих сутринта, целунах си обувките след последния мач и си казах, че съм дотук. Носталгия не може да имам, аз съм бил горд с работата си на терена. Времената се менят. Не може да живееш с миналото и с това, което си направил тогава", сподели Стоичков в интервю за предаването "На кафе" по "Нова телевизия".