Ските на легендарния Алберто Томба получи Христо Стоичков от председателя на българската ски федерация Цеко Минев по повод рождения си ден. От своя страна камата пък му връчи копие на "Златната топка". Легендата на българския футбол днес стана на 58, като празнува рождения си ден в Банско.

Ските на легендарния Алберто Томба за копие на "Златната топка". Това си размениха Цеко Минев, председател на ски федерацията, и Христо Стоичков. Камата днес стана на 58, като празнува рождения си ден в Банско.

"Благодаря на г-н Минев за всичко, което прави за спорта ни - каза Стоичков. - Копието на моята най-голяма награда е най-малкото, което мога да направя за един приятел от толкова години."

"Почти 20 години Ицо е почетен гражданин на Банско и тук винаги си е у дома - отвърна му Минев. - Марк Жирардели и Алберто Томба бяха, когато за първи път се качи на ските. Сега с нетърпение очакват да видят колко е надобрял."

Стоичков подлуди български и чуждестранни туристи в най-хубавия ни планински курорт. Стотици деца чакаха под необичайно жаркото слънце в Банско. И когато Камата се появи, започнаха да скандират "Честит рожден ден!" Заради тях Стоичков наруши за кратко церемонията и излезе за обща снимка.

Наградите за най-известния българин по света не престанаха. Кметът Стойчо Баненски бе подготвил специален дървен вечен календар, направен от един от най-добрите дърворезбари в района.

"Изкарвам един от най-прекрасните си рождени дни - възкликна Кавалерът на "Златната топка". - Обожавам да бъда в планината. Да покарам ски заедно с внучка ми Миа. И, разбира се, да гледам най-голямото спортно състезание, на което България е домакин."

Лично до уважи рожденика дойде Алберт Попов, голямата ни надежда за Световната купа. Той му връчи своя шапка. "Сигурен съм, че ще направиш най-доброто си състезание в кариерата - окуражи го Стоичков. - Аз ще те гледам и стискам палци."

Великият Христо Стоичков празнува рожден ден

Великият Христо Стоичков празнува рожден ден

Камата става на 58