Бившият футболист от националния отбор на България Благои Георгиев официално откри днес футболна школа, която носи неговото име. BG7 football academy by Blagoy Georgiev прие деца от 6 до 15-годишна възраст, които ще получават целогодишна подготовка с професионални треньори и учители, а всеки месец известни футболисти ще ги вдъхновяват с  лекции, информират от ПРофайл.

"Това е един амбициозен проект, които има за цел да извлечем най-доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация- деца, треньори и учители. Базата, която сме осигурили в новия комплекс е последен писък на модата, а академията ще предоставя възможност и за международно развитие, чрез колаборации с немски и руски грандове", споделя Георгиев относно новото си поприще.

BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули. До пет години това ще са единствените позволени такива в Европа, а ЕС се очаква да забрани масово използваните пластмасови и гумени гранули, заради огромните рискове от замърсяване на околната среда и здравословния риск за играчите. Европейската Агенция по Химикали (ECMA) е споделила множество пъти своите притеснения, относно този въпрос.

Младите таланти ще могат да се записват за академията в новооткрития комплекс WINBET ARENA by Blago Georgiev на ул. "Суходолска" №175. Самият комплекс разполага с 6 корта с червена настилка , създадени по последна технология, 3 мини-футболни покрити игрища и 1 стадион за официални мачове.

Благой Георгиев: Опитват се да ми подливат вода за Вардар

Благой Георгиев: Опитват се да ми подливат вода за Вардар

Бившият национал е бил в Скопие като представител на мощен чужд консорциум