Борислав Михайлов ще продължи да ръководи българския футбол. Настоящият президент на БФС се пребори за нов мандат след победа в балотажа над големия си конкурент за управленското кресло Димитър Бербатов.

На тръгване от НДК, бившият нападател на Манчестър Юнайтед сподели мнението си за проведения Конгрес пред журналистическото множество. Ето какво каза той:

Апостол Апостолов и Иван Василев влизат в Изпълкома на БФС

Апостол Апостолов и Иван Василев влизат в Изпълкома на БФС

Без особени промени в изпълнителния комитет

"Опитах да обясня. Не разбрах какво ни отговориха. В устава е написано, това е правилното нещо, но... Ще оспорваме, пак има съд може да се обърнем натам. Един глас не стига, те го извъртяха по най-безумната формула.

Ние се водим по устава, но те не го правят. Следователно загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение. 483 са вътре. Самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябва 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отказваме. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата.

Един глас разделил битката за БФС от балотаж, но спазен ли е уставът на футболния съюз?

Един глас разделил битката за БФС от балотаж, но спазен ли е уставът на футболния съюз?

Бербатов ще оспорва резултатите в съда

Водещият от начало казва, че има 483 делегати, трябва 242 гласа, за да някой да победи. Накрая един глас не достига. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били допуснати по причини, които не са ми ясни. Защо не са допуснати? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че трябва 242 от 483.

Каквото и да се случи ние сме морални победители. Направихме каквото зависи от нас. Бяхме свидетели. Видяхте какво опитахме да направим. Няма от какво да се срамуване, излизаме и говорим. Наше право е да оспорим това решение. Пак не се следва устава.

Вие трябва да имате претенции, защото не ви се даде възможност да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са само наблюдатели. Искахме да е максимално прозрачно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не успях да разбера. Нашият адвокат говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да обжалваме, но вътре не бяхме допуснати.

Порточанов: Има спор дали Боби печели, очаквах над 100 гласа за мен

Порточанов: Има спор дали Боби печели, очаквах над 100 гласа за мен

"Конгрес като конгрес"

Имаше подвиквания, което е напълно нормално. Не беше правилното решение, така излиза. Стенограмата може да се предостави, така е записано. Ние сме за промяната. Различно поколение сме. Ще продължим да правим това, което правим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом трябва. Не знам как ви звучи на вас, но на мен ми звучи правилно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма за какво да съжаляваме, само че пак се извъртяха правилата, което не е правилно.

Не съм доволен от бройката гласове, благодаря на клубовете, които гласуваха за мен. Трябва да ги попитате защо не се спази устава.

Георги Градев: Имаме информация за клубове-фантоми, които са 5 или 6

Георги Градев: Имаме информация за клубове-фантоми, които са 5 или 6

Нямаме време да се занимаваме с тях сега, коментира той

Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не трябва да се взима насмешка. Осем клуба са това и е за уважение. Не мога да говоря от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава уважение. Хората, гласували за мен, също заслужават уважение. Продължават вътре споровете. Не знам дали видяхте какъв Изпълком се предложи. Той ще е почти същият. Президентът на Локомотив София беше. Другите са същите. Продължава старата система да има президенти. Те ще ви обяснят. Ще си останете изненадани.

Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните сред, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере днес, е ясно какво ще се случва. Живеем в необичайно време. Благодаря на хората, които дойдоха. Ще си търсим правата и да се надяваме отново да има справедливост. Тежки са тези битки, но аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите планове. Ако се беше получило, както очаквахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с начина, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е правилно. Преброяването мисля, че беше прозрачно. Имаше хора от УЕФА и ФИФА".

Борислав Михайлов с пореден мандат начело на БФС!
на живо

Борислав Михайлов с пореден мандат начело на БФС!

11 гласа разлика с Димитър Бербатов