Борислав Михайлов спечели Извънредния Конгрес на БФС. Досегашният президент на централата събра с 11 гласа повече от опонента си Димитър Бербатов.

 От гласували 480 делегати - 241 дадоха гласа си за Борислав Михайлов, 230 за Димитър Бербатов, а 1 бюлетина не бе валидна. Трима от делегатите не са гласували. Това прави достатъчно на Михайлов да премине квотата от 50%+1 глас.

Победителят коментира със задоволство успеха си.

 "Скъпи приятели, още един път се доказа, че БФС никога не са подценявали демократичния избор. Благодаря за оказаното доверие. Очевидни след тежката кампания, стигнахте до вашия избор.

Промяна ще има. Аз съм благодарен за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се стигна до него. Бяха използвани различни хора, всички сте свидетели, че всичко беше прозрачно. Благодаря още веднъж. Ще работя със сърце за всички вас", заяви Михайлов. 

През целия ден ТОПСПОРТ следи на живо събитията от Конгреса на БФС:

преди 3 месеца в 16:56 ч.

Борислав Михайлов отново е президент на БФС!

От гласували 480 делегати - 241 са за Борислав Михайлов, 230 за Димитър Бербатов, 1 навалидна бюлетина. БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ОТНОВО Е ПРЕЗИДЕНТ НА БФС!

преди 3 месеца в 16:56 ч.

Борислав Михайлов отново е президент на БФС!

От гласували 480 делегати - 241 са за Борислав Михайлов, 230 за Димитър Бербатов, 1 навалидна бюлетина. БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ОТНОВО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС!

преди 3 месеца в 16:47 ч.

Все още мълчание от Зала 1 на НДК!

преди 3 месеца в 16:37 ч.

преди 3 месеца в 16:35 ч.

Слухове, че Борислав Михайлов води с малко пред Димитър Бербатов, балотажът е все по-вероятен!

преди 3 месеца в 16:33 ч.

Преброяването на бюлетините приключи!

преди 3 месеца в 16:02 ч.

Едва 5 човека броят бюлетините!

преди 3 месеца в 15:58 ч.

Бербатов отново е на живо във Фейсбук

преди 3 месеца в 15:53 ч.

Вероятен балотаж

Остават по-малко от десетина делегати, които ще минат да дадат своя вот. Следва преброяване на бюлетините, което изисква доста време. Балотажът е много вероятен, ако се стигне до него, изборът ще бъде направен по-късно днес. 

Последно обновление в 15:53 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 15:16 ч.

Все още тече гласуването. По предварителни прогнози, резултатите ще бъдат обявени около 16:00 часа. 

преди 3 месеца в 14:23 ч.

Гласуването преминава спокойно, но и доста бавно...

преди 3 месеца в 14:05 ч.

Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев е недоволен от Конгреса.

Ивайло Дражев ще обжалва резултатите от вота

Ивайло Дражев ще обжалва резултатите от вота

Недоволен е

преди 3 месеца в 13:38 ч.

Започна гласуването за нов президент на БФС!

преди 3 месеца в 13:27 ч.

Ще има наблюдатели при преброяването

След разгорещен дебат бе прието предложението да има наблюдатели при броенето на гласовете. До четирите урни ще има независими наблюдатели. Резултат от гласуването 269:2. Венци Стефанов бе деен в разразилия се скандал и излезе до трибуната, за да призова да има наблюдатели. 

Последно обновление в 13:32 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 13:18 ч.

Бербатов поднови живото си предаване във Фейсбук

преди 3 месеца в 13:17 ч.

Борислав Михайлов направи равносметка

Борислав Михайлов излезе последен на трибуната, за да обяви защо трябва делегатите да гласуват за него: 

"Успяхме да изпълним много. За да не бъде голословен ще акцентирам върху някои основните цели. Целта за минимум 100 000 регистрирани футболисти. Имаме 105 хил. При мъжете и 4 хил. при жените. Обещахме да инвестираме 4 млн. лева в инфраструктура, но само за година и половина бяха изградени 6 комплекса от минифутбол, а още 7 са в подготовка. Сумата надхвърля 12 млн. лева. Дигитализацията бе въведена успешно. По отношение на работата в ДЮШ. БФС закупи и адаптира методологията за адаптиране на таланти на Аякс. Създадохме и отдел „Масов футбол“, който организира турнири кампове. Продължихме да осигуряваме на отборите от трите лиги най-качествените топки и пособия и стимулирахме финансово футболните клубове. БФС добавя средства от собствения си бюджет за отборите от трите лига към програма „Солидарност“. Завишените лицензионни критерии доведоха до по-качествен продукт, който се играе на по-качествени терени и телевизионно излъчване. Всичко това доведе и до прогрес на клубно ниво. След тежък преходен период и смяна на поколенията мъжкият национален отбор следва стратегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за голям форум. Въведохме системата ВАР, за която инвестирахме 2 млн. евро от бюджета си. БФС е отворен към иновациите и се вслушва във футболната общественост. Онези, които ме познават знаят, че не обичат да лежа на лаври и съм решен да продължим развитието на футбола. Ще въведем програма за стимулиране на клубовете за развитие на млади български играчи. Всеки клуб, който участва във формирането на таланта, получава отчисления за всяка минута, която записва в професионалния футбол. Искрено вярвам, че подобна е по-полезна от рестриктивни правила и ограничения ограниченията. Поемем транспортните разходи за аматьорския футбол, като дигитализираме процеса по картотека на футболистите и поемем транспортните разходи за децата и юношите в аматьорския футбол. Ще продължим добрата съвместна работа с клубовете, за да ги улесним при кандидатстване за програми за развитие.Ще започнем процедура за изграждане на нов национален стадион. Ще изпращаме треньори на специализация в чужбина и ще намалим цената на УЕФА C лиценз", каза Михайлов.

преди 3 месеца в 13:04 ч.

Самоотвод

Двама от кандидатите за президент на БФС се отказаха от надпреварата. Това са Христо Христов и Георги Захариев. Те обявиха, че си дават самоотвод.

Кандидати се отказаха от надпреварата за президент на БФС

Кандидати се отказаха от надпреварата за президент на БФС

Останаха официално четирима

Последно обновление в 13:29 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:55 ч.

Христо Порточанов обяви, че няма да се откаже

Друг канидат Христо Порточанов бе кратък.

"Последно време е модерно да се говори за промяна. Колкото повечесе говори за промяна в България, почи нищо не се случва. Ще предложа екип от изключително стойностни и качествени хора. Аз съм тук, за да видите, че не съм се отказал", заяви Порточанов.

Последно обновление в 13:12 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:54 ч.

Ивайло Дражев даде предложения

Ивайло Дражев, който отново се впусна в битката за БФС, изказа доводите си:

"Мисля, че БФС е доживял за едно по-сериозно управление. Управителният орган представлява сдружението, не президента. Няма логика един човек да управлява системата на БФС. Затова общото събрание на зоните трябва да изират своите предстватиле. За да не може след това администрацията да се оправдава. Тези представители на зоните, трябва да са част от Изпълкома.Организацията трябва да бъде обединенато. Нямаше нужда цялото министерство на вътрешните работи да е отвън. Нямаше нужда от толкова охрана. Ние не сме престъпници. Струва ми се, че сезон пролет-есен е по-подходящ за провеждането на първенството у нас предвид атмосферните условия. Другото ми предложение е относно участието на чужденците в първенството. Мога да ви кажа, че в момента, в който Черноморец започна да играе само с млади български момчета, тогава видяхме нашите успехи. Броят на чужденците трябва да бъде намален - трябва да са някакви изключително открояващи се", каза Дражев. 

Последно обновление в 13:12 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:45 ч.

Христо Христов призова за гласуване по съвест

Христо Христов бе третият канидат за президент на БФС, който застава пред микрофона в залагата. Шефът на Марица призова за честни избори по съвест.

"Искам да ви благодаря от все сърце за времето, което сте отделили да дойдете на това събитие. Огромно уважение и благодарности за всеки, които се занимавате с футбол. Знаете че подкрепям промяната. Нека всеки гласува по съвест".

Последно обновление в 13:19 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:34 ч.

Георги Захариев с интересен призив към Емил Костадинов

Втори на трибуната излезе Георги Захариев. Ето какво каза той:

 "Целта на моята кандидатура бе да повдигна дебат по проблемите на футбола - футболни неща, методики, но това не се получи. Благодаря на всички медии, които ми дадоха шанс да покажа вижданията. Вината за липса на дебат е на Борислав Михайлов, който го избягваше и не искаше да застане срещу другите кандидати. Имах идея да покажа идеи, но виждайки какво се случва се отказах. Много сме далеч от всичко. Нямаше програми. Програмата на Борислав Михайлов е вече изминала и казаха, че е преизпълнена. Ако  това е преизпълнена програма няма смисъл да се пиши програма. Имахме програми и аз, и Димитър Бербатов. Обръщам се към Емил Костадинов, който твърдеше, че другите екипи нямат програми. Г-н Костадинов, ако влезете в интернет и напишете Георги Захариев и го напишете правилно, ще намерите програмата. Сред нас има хора по-големи от мен, които са успели в живота".

Георги Захариев: Г-н Костадинов, ако напишете името ми правилно...

Георги Захариев: Г-н Костадинов, ако напишете името ми правилно...

Вижте изказването му

Последно обновление в 13:19 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:27 ч.

Бербатов призова за промяна във футбола

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели от трибуната:

"Бях честен и откровен с всички вас. Показах уважението към вас, което заслужавате. Трябва промяна във футбола. Трябва работа в школите, с аматьорските футболни отбори. Отделяне на професионалния футбол към ПФЛ. Мандатност на президента, който днес ще изберете. Само всички заедно можем да направим тези промени! Проведох много срещи с вас. Задължително е да се случват и след този Конгрес. Не сме по-слаби от съседните ни държави. Но те вече са много по-напред. За да ги настигнем, трябва да се обединим и да работим заедно. Време е да градим, не да рушим. Това става само, когато сме заедно, когато сме отбор. Накрая вие решавате. Вашият вот е важен. Нека футболът у нас има бъдеще. Надявам се да има демократично гласуване. Вие преценявате, но не забравяйте, че заедно сте силни, заедно сте повече от един. В момента ще ковете бъдещето на футбола. Всеки един глас е важен! Гласувайте по съвест и за доброто на българския футбол. Време е да покажете уважение и към себе си, и към децата ни, и към футбола ни. Заради това сме се събрали. Изисква се смелост, за да може нещата да се осъществят. Не чета от нещо написано, всичко идва от сърцето ми! Казвам всичко това в момента. Честен съм и откровен с вас! Винаги ще бъда такъв! Гласувайте по съвест, често, заедно, обединени, за този, който е ваш, който ще промени футбола ни към по-добро".

Бербатов от трибуната: Винаги ще бъда честен с вас! Нека оправим футбола!

Бербатов от трибуната: Винаги ще бъда честен с вас! Нека оправим футбола!

Вижте какво още каза той

Последно обновление в 13:20 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:23 ч.

Започанаха изказванията

Започнаха изказвания на кандидатите за президент на БФС. Те имат по 10 минути. Първи на на сцената излезе Димитър Бербатов

Снимка 549944

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 12:25 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 12:16 ч.

И шестимата кандидат президенти сa допуснати до борбата за президент на БФС единодушно. Към момента тече обяснение как ще се гласува. Бюлетината е интегрална.

преди 3 месеца в 12:05 ч.

Борислав Михайлов е освободен от поста президент на БФС

По процедура, Борислав Михайлов бе освободен от поста президент на БФС по дневния ред на Конгреса. Tова се случи с 411:0 гласа, като останалите се въздържаха. Очаква се гласуването да определи бъдещия президент на футболната ни централа. Към момента текат дебати в Зала 1 на НДК. 

Снимка 549941

Източник: LAP.bg

Махнаха Борислав Михайлов с 411:0 гласа

Махнаха Борислав Михайлов с 411:0 гласа

Останалите се върздържаха

Последно обновление в 12:13 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 11:59 ч.

С 10 гласа повече не се прие предложението по време на Конгреса на БФС в състава на комисиите да влязат двама независими адвокати, които да следят за редовността.

Резултатът е 189:199. Има и над 80 въздържали се делегати. 

С 10 гласа повече не се прие в комисиите да има двама независими адвокати

С 10 гласа повече не се прие в комисиите да има двама независими адвокати

Които да следят за редовността на Конгреса

Последно обновление в 13:11 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 11:58 ч.

Дебатите продължават.

преди 3 месеца в 11:11 ч.

Наблюдател от УЕФА взе думата и отправи послание към делегатите за честен и съвестен вот. 

Снимка 549931

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 11:12 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 10:59 ч.

Най-после преброяването свърши - 483 делегати са на Конгреса. 

преди 3 месеца в 10:47 ч.

Почти 40 минути след началото, все още не са преброени делегатите в залата. Денят ще бъде дълъг и интересен... 

преди 3 месеца в 10:43 ч.

Димитър Бербатов пусна live във Фейсбук от Конгреса:

преди 3 месеца в 10:38 ч.

Скандали

Скандалите на Конгреса започнаха. Настоящето ръководство на БФС предложи членове за техническата комисия на събитието, които ще броят гласовете. От залата поискаха да има и представител на клубовете, внесли подписката за Извънреден конгрес. Георги Градев и Ивайло Дражев са в епицентъра на събитието.

Снимка 549923

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 10:41 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 10:14 ч.

Старт

Конгресът на БФС започна. Медиите бяха допуснати за няколко минути, след което охраната помоли представителите на 4-ата власт да напуснат. Все още не е ясно дали Димитър Бербатов и екипът му ще могат да останат в залата. Опасенията на бившия нападател са, че ще бъдат изгонени...

Снимка 549924

Източник: LAP.bg

Конгресът остана на тъмно - изгониха медиите от залата!

Конгресът остана на тъмно - изгониха медиите от залата!

Пуснаха картина без звук

Последно обновление в 10:30 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 09:56 ч.

Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов коментира очакванията си за предстоящия Конгрес като обяви, че знае всички изкарани компромати, но не иска да се замесва.

Христо Порточанов: Всички компромати ги знам, но не искам да се замесвам

Христо Порточанов: Всички компромати ги знам, но не искам да се замесвам

"Всеки се надява да спечели"

 

преди 3 месеца в 09:50 ч.

Борислав Михайлов пристигна на Конгреса, влизайки от страничен вход на НДК. Така настоящият президент на БФС избегна събралите се журналисти и фенове.

Борислав Михайлов пристигна мистериозно на Конгреса

Борислав Михайлов пристигна мистериозно на Конгреса

Вече е в залата

преди 3 месеца в 09:37 ч.

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира предстоящия Конгрес като обяви, че все още няма фаворит.

Христо Крушарски се чуди за кого да гласува

Христо Крушарски се чуди за кого да гласува

Ще им задава въпроси

преди 3 месеца в 09:28 ч.

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви подкрепа към Борислав Михайлов. Силният човек на "Герена" даде като довод приятелството между двамата.

Наско Сираков: Левски ще подкрепи Борислав Михайлов!

Наско Сираков: Левски ще подкрепи Борислав Михайлов!

"Не мога да задраскам 40-годишно приятелство"

преди 3 месеца в 09:24 ч.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде мнение преди предстоящия Конгрес. Бившият нападател се определи като "моралният победител" в битката.

Димитър Бербатов: Аз съм моралният победител!

Димитър Бербатов: Аз съм моралният победител!

"Апелираме медиите да са вътре"

преди 3 месеца в 09:10 ч.

Димитър Бербатов пристигна в НДК. Кандидатът за президент на БФС дава специално интервю за Sky Sports.

Бербатов пристигна на Конгреса, Михайлов по-късно
Обновена

Бербатов пристигна на Конгреса, Михайлов по-късно

Sky Sports причака бившия нападател

Последно обновление в 09:17 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 09:08 ч.

Делегатите започнаха да влизат в зала 1 на НДК. Към момента организацията е на добро ниво и представителите на клубовете влизат в определени коридори, направени по зони. 

Снимка 549900

Източник: LAP.bg

Последно обновление в 09:17 ч. на 12.10

преди 3 месеца в 08:56 ч.

Фенове на ЦСКА от Варна и Кюстендил издигнаха плакати срещу Борислав Михайлов снощи и през нощта

Фенове на ЦСКА с транспаранти срещу Боби Михайлов

Фенове на ЦСКА с транспаранти срещу Боби Михайлов

Във Варна и Кюстендил