Борислав Михайлов даде пресконференция след победата си в изборите за нов президент на БФС. Ръководителят на футболния съюз обясни защо не трябва да има балотаж между него и основния му кандидат Димитър Бербатов. Ето всичко по-интересно, което каза той пред журналистите в НДК:

Крушарски: Някой от делегатите може да е умрял през това време, какво да го съживим и да гласува?

Крушарски: Някой от делегатите може да е умрял през това време, какво да го съживим и да гласува?

"Резултатът горе-долу беше ясен. Очаквах обаче, че ще има повече дебати, повече въпроси, а не само да изберем и да за*бем..."

"Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент. Не трябва да се отива на балотаж. Уставът някои хора си го интерпретират както искат и няма да коментирам техни изявления. Имаха възможност да говорят шест месеца и днес.

Изборът е ясен. Делегатите се прибраха, аз съм президент. Който не му харесва... Дори да бях с 300 гласа избран пак щеше да е същото, така че по-интересни въпроси.

Без Венци Стефанов в новия Изпълком на БФС
Обновена

Без Венци Стефанов в новия Изпълком на БФС

Новите лица са четири на брой

За първи път и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че такъв конгрес толкова демократичен не са присъствали никога през живота си. Своеволието, което имаха хора на Бербатов, без да са делегати. Всичко беше дадено, за да се види в края на краищата, че изборът е чист. Аз ви казвам. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път ме избират за президент. Няма никакво значение дали е с 80% или е с десет гласа. Аз съм много щастлив. Въпреки всички атаки срещу мене и кампанията на Бербатов от 6 месеца. Другите кандидати имаха 15 дена, както е по устав. Аз съм горд от днешния избор на делегатите.

Никакво медийно затъмнение и никъде по света не се излъчва пряко в залата на журналистите звук. Има картина. Никой не е казал да спира картината. Това не пречи. Вие се заяждате. Не говорете за технически проблеми. Не съм отговорен за тях, ако е имало такива. Дълги години бях извън играта. Цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент. Всякакви неща се мятаха в публичното пространство. Огромни лъжи, недоказани. Абсолютно недостойно е. Много съм щастлив, че все пак делегатите с целия стрес, който им бе причинен, ме избраха. За мен е много важно, че хората ме избраха. Мнозинството вярва на мен и аз ще докажа, че не съм ги подвел.

Според устава на БФС - балотаж между Михайлов и Бербатов е трябвало да има

Според устава на БФС - балотаж между Михайлов и Бербатов е трябвало да има

Вижте защо

Попитайте президентите какво съм направил п овреме на мандатите. Ще направя много промени. Тези, които днес са били изплашени или не са гласували за мен, достатъчно гласуваха за мен да бъда избран за пети път. Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен и не се знае кога ще бъде. Имаше голям натиск да има извънреден конгрес. Имахме късмет, че от други ден се спират подобни мероприятия. Ако ги бяха спрели преди два дни какво щяхме да правим. Перфектно организиран конгрес по време на пандемия.

Изпълкомът е представителната част. Повечето хора там помагат със своите контакти и авторитет. Много малко от тях работят оперативно. Ще има големи промени в администрацията, в двете централи на София, по областите, както и промените, които съм казал в интервютата - в треньорската школа и т.н. Ще има големи промени, ще видите.

Софрата отново спечели мача срещу футбола...

Софрата отново спечели мача срещу футбола...

Как да искаш промяна, когато при Борислав Михайлов ти е сладко?

Аз започнах промените още докато пречеха да бъда вписан. На всички нива във футболния съюз са важни. Ще ги разберете промените. Сега не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започнем.

Костваше ни време най-вече нерви. Как да кажа - изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив и дипломатичен щом успях да преглътна всичко, което се изговори за мен и днес отново да ме изберат пред всички вас и всички гости ,които управляват европейския и световен футбол. Отново ви казвам, че съм горд и с това завършвам, защото имаме и мач", каза още Борислав Михайлов.