Решението на Виктор Валдес да напусне Барса следващото лято по всичко изглежда е окончателно и от клуба са се насочили към вратаря на Валенсия Диего Алвеш.

Стражът на „прилепите" разкри, че е запознат с интереса на Барселона към него.

Бразилският национален вратар заяви, че е щастлив името му да се свързва с трансфер на „Ноу Камп", но за момента няма официално запитване към него.

„Кой не би искал да играе за Барселона? Все пак нищо не се знае. Винаги има спекулации около мен, но нищо официално", споделя пред испанските медии Алвеш.

„Аз ще продължавам да върша своята работа за Валенсия, където имам  договор с клуба до 2015 година. Същевременно съжалявам, че Валдес напуска. Това ще е голяма загуба за тях. За мен той е един от вратарите с най-добра моментна форма в света", коментира още Алвеш.

Междувременно Валдес изигра поредният си изключителен мач за Барса при победата над Райо Валекано с 4:0. Юношата на клуба спаси втора дузпа само в рамките на седмица, което не остана незабелязано от треньора на каталунците Херардо Мартино.

„Валдес е сред най-добрите трима испански вратари. Той направи няколко изключителни спасявания , но за съжаление няма никакъв шанс за подновяване на договорът му", споделя наставникът на Блаугранас.

31-годишният Виктор Валдес е юноша на Барселона. В първият състав на тима е от 2002 година, като от тогава записва над 350 мача за отбора. В кариерата си като футболист на каталунците има спечелени 3 титли от Шампионската лига и 6 титли от Ла Лига.