Съдът в Барселона изненадващо освободи под гаранция в размер на един милион евро Дани Алвеш, съобщи испанската преса. Бившият бразилски национал и футболист на Барса и  Севиля бе осъден на четири години и половина затвор за изнасилване, но сега ще може да напусне затвора до излизане на окончателната присъда. Това решение на магистратите идва малко изненадващо, тъй като многократно досега той получаваше отказ на своите молби.

Бразилецът бе арестуван в началото на 2023 година по обвинения в изнасилване на млада жена в местен клуб в края на 2022 година. Той прекара повече от година в затвора, а през февруари 2024 бе осъден на първа инстанция на четири години и половина и глоба в размер на 150 хиляди евро.

Скоро след прочитането на присъдата адвокатът му Инес Гуардиола внесе поредната си молба за освобождаването на бившия футболист от затвора. Той ще трябва да предаде паспорта си и няма да има право да напуска Испания. Местните власти ще искат да избегнат повторение на казуса с Робиньо, който също има присъда за изнасилване в Италия, но е в Бразилия и няма намерение да изтърпи наказанието си.

Дани Алвеш от затвора: Пуснете ме, няма да избягам

Дани Алвеш от затвора: Пуснете ме, няма да избягам

Очаква се решението на магистратите