Днес започна Европейското първенство по борба до 20 години, което е в Нови Сад, Сърбия. ТОПСПОРТ е на мястото на събитието и ще може да следите борбите на българските атлети на живо. 

Част от класиците ни откриха състезанието. Първи на тепиха от българите излязоха Йордан Топалов (55), Гриша Назарян (63), Димитър Рачев (77), Андрей Атанасов (87) и Алан Дзабиев (130).

Снимка 672436

Източник: startphoto.bg

Треньори са Сослан Фарниев, Терек Абделслам и Юлиян Георгиев.

ЕТО КАК СЕ ПРЕДСТАВИХА НАШИТЕ МОМЧЕТА: 

За съжаление, Гриша Назарян допусна загуба в мача си от квалификациите. Той поведе с 1:0 на Арсен Товмасян, но състезаващият се за Украйна атлет успя да обърне резултата до 5:1 в своя полза. Към края на мача Товмасян беше контузен и лекарският екип трябваше да превърже главата му. Гриша ще се надява той да го издърпа на репешажите. 

Снимка 672408

Източник: startphoto.bg

ГРИША НАЗАРЯН - ТОВМАСЯН 1:5 

Отлично се представи Йордан Топалов. Той се развихри срещу сърбина Даниел Озвеги и го победи с 9:0. Данчо не остави шанс на представителя на домакините и продължава напред в турнира. На осминафинал Топалов ще мери сили с молдовеца Сарманов. 

ЙОРДАН ТОПАЛОВ - ОЗВЕГИ 9:0

В категория 87 кг, Андрей Атанасов стъпи на тепиха срещу здравия грузинец Ачико Болквадзе. При 7:0 за съперника, българският щаб поиска видео повторение заради нарушение, което беше изгубено. В крайна светка грузинецът победи с резултат 9:0. 

АНДРЕЙ АТАНАСОВ - БОЛКВАДЗЕ 0:9

Много мощен Алан Дзабиев мина като танк през германеца Малхун при най-тежките. Съперникът му поведе с 1:0 точки, но след това на тепиха имаше само един борец - нашият! Алан разби съперника с 5:1 и си осигури място на четвъртфиналите в категория до 130 кг. 

АЛАН ДЗАБИЕВ - МАХЛУН 5:1

Йордан Топалов записа силен първи мач, но на осминафиналите на успя да се противопостави на талантливия и много пъргав молдовец Сарманов. Съперникът победи с 9:0 за мястото си в следващата фаза на надпреварата. 

Снимка 672427

Източник: startphoto.bg

ЙОРДАН ТОПАЛОВ - САРМАНОВ 0:9

Дойде ред на тепиха да стъпи и последният български представител за деня - Димитър Рачев, в категория до 77 кг. Негов съперник беше Геворгян от Армения. В синьо трико, нашето момче натисна с началото на срещата и поведе с 4:0 след по-малко от минута борба. Арменецът върна две точки, а след това изравни резултата. Така завърши първата част. Втората започна с нова точка за Геворгян. Той продължи да натиска и резултатът стана 6:4, което значеше отпадане на българина. 

ДИМИТЪР РАЧЕВ - ГЕВОРГЯН 4:6

Съперник на Алан Дзабиев на четвъртфиналите е Саба Чилашвили от Грузия. Нашият борец започна добре срещата и успя да поведе с 1:0, както завърши и първата част. За съжаление, след почивката Чилашвили изравни и с 1:1 продължи на полуфиналите на Евро 2024 до 20 години. Жалко за Алан Дзабиев... 

Добрата новина е, че утре ще имаме трима борци на репешаж. Това са Топалов, Атанасов и Дзабиев, след като съперниците им, от които отпаднаха, ги изтеглиха напред. 

Гриша Ганчев подкрепя борците ни на Европейското първенство до 20 години в Сърбия

Гриша Ганчев подкрепя борците ни на Европейското първенство до 20 години в Сърбия

Видя се с треньори и състезатели