Днес приключва груповата фаза на Евро 2024, която предостави куп емоции и интересни резултати. Една от групите обаче разочарова със своята резултатност и антирекорд в историята на турнира.

С едва 7 гола в 6 двубоя в група "C" това е изравнено постижение за най-ниска резултатност в група на Европейско първенство. Другият случай с толкова малко попадения в група е от Евро 2016, когато Германия, Полша, Северна Ирландия и Украйна си вкараха общо толкова в мачовете си. В нито един мач от група "С" не паднаха над два гола, при три равенства 1:1, една победа с 1:0 и две ремита 0:0.

Англия присъства и в двете групи, а тя е на второ място по най-малко голове в историята на еврофиналите. Става дума за участието на "Трите лъва" на Европейските първенства през 1980-а и 1992-а година. Тогава в техните групи има само девет гола. В сегашния случай тимът на Гарет Саутгейт завърши на първо място, с актив от 5 точки и голова разлика 2:1, след победа с 1:0 над Сърбия и две равенства с Дания (1:1) и Словения (0:0).

Деклан Райс ще дели полузащитата на Англия с Конър Галахър

Деклан Райс ще дели полузащитата на Англия с Конър Галахър

Двамата са играли зедно на младежко ниво