Унгария се класира за полуфинал на Световното първенство по водна топка в Будапеща. "Маджарите" достигнаха за първи път до тази фаза на надпреварата след Барселона 2013, когато станаха шампиони.

Гърция елиминира Черна гора и е на полуфинал на световното по водна топка

Гърция елиминира Черна гора и е на полуфинал на световното по водна топка

Южните ни съседи затвориха вратата си през първото полувреме

В миналото срещите в този спорт между Унгария и Русия, а преди това между Унгария и СССР бяха дербита от най-високо нив0. Сега отборът на Русия се завръща в световния елит след няколко години в миманса.

Вчерашната среща беше неравностойна и достави огромно удоволствие на повече от 8 хиляди зрители по трибуните. Унгарците започнаха вихрено и поведоха с 3-0 след първите 8 минути. Техният тотален натиск продължи, като в същото време Виктор Наги на вратата изглеждаше непреодолим. Голямата почивка от 5 минути дойде при резултат 8-1 и това направи втората половина на мача формална.

Руснаците започнаха да играят и успяха да вкарат 3 последователни гола за 4-9. Крайният резултат е 14-5 за Унгария, като най-резултатен беше Денеш Варга с 4 гола.

В късния мач Хърватия победи Италия с 12-9. Независимо от трите гола разлика италианците се съпротивляваха и дори в един момент поведоха с 6-5. Те не можаха да намерят отговор на безпощадните далечни удари на хърватите.

Така в утрешните полуфинали ще играят Унгария срещу Гърция и двете балкански супер сили Сърбия и Хърватия.

Снимка 305449

Източник: GettyImages