Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе работна среща с председателя на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Яна Вангелова, с която обсъдиха бъдещото сътрудничеството в младежките политики и основни стратегически документи.

По време на срещата зам.-министър Павлов запозна представителите на НПСС с бъдещи събития на ММС, като потвърди основните приоритети в сектор "Младеж", заявени от министър Красен Кралев.

Кралев подкрепи инициативата "Ученически лидери – министри и посланици за един ден"

Кралев подкрепи инициативата "Ученически лидери – министри и посланици за един ден"

Вижте подробности

Яна Вангелова и Николай Павлов коментираха предстоящото Общо събрание на Европейския студентски съюз през май 2019 г., на което България е домакин. "След отлично подготвена кандидатура, лидерите на Европейските студентски организации гласуваха доверие на НПСС за реализирането на най-важното и мащабно студентско събитие в Европа", сподели Вангелова.

Снимка 417120

Източник: ММС

Председателят на НПСС изрази благодарност за отличното сътрудничество от страна на Министерството на младежта и спорта и оцени подкрепата, която е оказвана за младежките организации за всяка полезна инициатива.

Зам.-министър Павлов заяви, че поема ангажимент да работи пълноценно с всички младежки организации в страната. Той посочи, че утре ще проведе опознавателна среща и с ръководството на Национален младежки форум (НМФ).

На срещата присъстваха още зам.-председателят на НПСС Васил Силяновски, ръководителят на Дирекция "Младежки политики" към ММС Петър Младенов и главен експерт Гергана Рошманова.

Снимка 417121

Източник: ММС