„Национална спортна база" ЕАД, която е собственик на обекта НСБ „Цар Самуил" Петрич, започва процедура по прекратяване на договора му за наем с фирма „Етно" ЕООД.

Нотариалната покана за прекратяване на договора вече е връчена на наемателя.
До прекратяване на договора за наем на национална спортна база „Цар Самуил" в Петрич се стига след като е установено неспазване на Инвестиционната програма, заложена в него. Комисия, назначена със заповед на изпълнителния директор на НСБ ЕАД Пламен Манолов, е установила и че наемателят преотстъпва фактическата власт върху имота на трети лица, което няма право според, сключения договор за наем.

В едноседмичен срок от получаване на нотариалната покана „Етно" ЕООД би трябвало да предложи дата и час, в които да осигури представител, който да предаде фактическата власт върху имота на представител на „Национална спортна база" ЕАД.

Договорът за наем на НСБ „Цар Самуил" между „Национална спортна база" ЕАД и „Етно" ЕООД е подписан на 25.07.2012 г. В следствие на препоръка в одитен доклад на Министерството на младежта и спорта към НСБ ЕАД да се премине към прекратяване на договора за наем, от дружеството е назначена комисия, която да извърши проверка на място.