Световна футбола звезда ще бъде флагман на честванията на 60-годишпнината на Нефтохимик. Идеята е въпросната знаменитост да бъде патрон на юбилея и да вземе участие в демонстративен мач, в който ще играят не само легенди на Нефтохимик, но и на Черноморец. Това разказа в подкаста "Фактор" Кирил Евтимов, който заедно със Сдружението "Нефтохимик", са се захванали с организацията за празника на бургаския клуб.

"Със Сдружението с нестопанска цел "Нефтохимик", което поддържа школата на клуба, плануваме да направим честване за 60-годишния юбилей. Може би след края на май, началото на юни, ще имаме повече подробности. Няма да е нещо грандиозно. Моята идея е да поканим някоя световна футболна легенда. Тя да присъства в Бургас като флагман на събитието. Ще бъдат поканени, разбира се, легенди на клуба. А и не само на Нефтохимик, а и на Черноморец и въобще на бургаския футбол.

Идеята е този юбилей да бъде през лятото - края на юли, началото на август. При всички положения ще почетем това събитие. А и с оглед на незавидното положение и на двата клуба, искаме да дадем малко шум, малко позитивна емоция, енергия. Да жегнем положително хората", коментира Кирил Евтимов. Той е близък приятел с френските легенди Робер Пирес и Емануел Пти.

"Две-три поколения бургазлии не знаят какво е отбор в "А" група. Или ако знаят, е било само мимолетно присъствие. И за съжаление, вече се ориентират към други отбори - към Левски и към ЦСКА. Ако питаш редовия почитател, ще ти изброи много проблеми. Но може би основният е, че Общината не помага. Все пак има хора, които са готови да помогнат. Има доста опити, но някак си не тръгват нещата. Може би е време да се изтласкаме от това дъно", каза още Евтимов.

Директорът на школата в Нефтохимик на специализация в Италия

Директорът на школата в Нефтохимик на специализация в Италия

Николай Кръстев обмени опит с един от лидерите в италианския футбол