Ивайло Димитров - Косъма си тръгна преди седмица от Миньор Перник и почти веднага подсили Локо Пд. Роденият през 1989-та година нападател ще трябва да повиши класата в атака на смърфовете и да си партнира с Димитър Илиев и Георги Минчев. Той бе любезен да разкаже повече за първите си дни на "Лаута", очакванията си за черно-бялата авантюра, целите и амбициите на тима. Ето какво сподели пред "Тема Спорт".

Ивайло, как се стигна до трансфера в Локо Пд?

- Случи се много бързо. Когато стана ясно, че си тръгвам от Миньор Перник, ми се обадиха от Локо, предложиха ми да премина на "Лаута" и честно казано, дори не се замислих, а много бързо приех. Всъщност нямаше много поводи да се колебая. Предлагаше ми се възможността да облека фланелката на един от най-популярните български отбори, който в последните години е сред най-добрите у нас. Това е клуб с изключителни фенове и едно от най-важните неща е, че винаги има поставени цели.

А всъщност защо се стигна до раздялата с Миньор?

- За съжаление, в Перник нещата не се получиха. В определен период бях и контузен. Просто не стана. След края на есенния дял разговарях с изпълнителния директор Велизар Димитров и решихме, че най-добре и за двете страни е да се разделим. Истината е, че в Миньор се чувствах отлично. Оставям много приятели там. Колективът е прекрасен, а не мога да скрия, че съм впечатлен от работата и отношението от страна на г-н Димитров и треньорския екип начело с Христо Янев. На сбогуване си стиснахме ръцете и се разбрахме, че в един момент може отново да работим заедно под някаква форма.

Приемайки офертата от Локо Пд, не те ли притесняваше това, че не е тайна, че клубът не е в цветущо финансово състояние и често има забавяне на плащанията?

- Не. Не сме обсъждали подобни теми. И с ръка на сърцето мога да кажа, че присъединявайки се към Локо, не съм усетил напрежение в момчетата от това естество.

Локомотив (Пловдив) представи официално нов защитник

Локомотив (Пловдив) представи официално нов защитник

Александър Василев подписа с тима

Какво ти каза Александър Тунчев, когато отиде за първа тренировка?

- Прие ме много добре. Поговорихме и ми пожела бързо да свикна с обстановката и да дам максимума от себе си с черно-бялата фланелка.

Имаш доста опит зад гърба си, но все пак - как те приеха новите ти съотборници?

- Аз повечето момчета ги познавам. Все пак имам доста години футбол зад гърба си. С някои от тях се познаваме, защото сме се засичали в едни и същи отбори, а с други се знаем от терените. От първата минута се почувствах като у дома си. Направи ми силно впечатление, че в съблекалнята няма обичайното деление на млади и стари, българи и чужденци... Дори чужденците са сякаш една идея по-приобщени, отколкото на други места.

Какво е влиянието на Димитър Илиев в съблекалнята?

- Той е лидер в пълния смисъл на думата. Отличен футболист и голям човек. Той е много важна фигура за Локо и влиянието му наистина се усеща не само на терена.

В кръга на шегата - да очакваме ли страховит дует между Косъма и Брадата (Димитър Илиев)?

- (Смее се) Да не забравяме и Георги Минчев, който е отличен футболист и много силен нападател. Надявам се час по-скоро да се сработим и да покажем много добри игри, за да радваме нашите фенове с победи.

В тази връзка каква ще е целта пред Локо през пролетта?

- Никой не е дошъл да ни постави конкретна цел, но самото име на отбора и с оглед нашите амбиции, то целта е една - победа във всеки мач. Със сигурност ще преследваме минимум влизане в шестицата.

Предстои ви мач с ЦСКА за купата, а ти си юноша на армейците...

- Вече много години съм във футбола и изтече много вода, откакто излязох от школата на червените. Изиграл съм много мачове срещу тях. Това са мачове, които мотивират допълнително не само заради залога, а и защото се изправяш срещу един от най-добрите отбори в България. Със сигурност няма да излезем като обречени срещу тях. Имаме нашите шансове и се надявам да победим. Важното е да излезем без страх и да следваме треньорските наставления. Това, че през есента Локо победи на "Армията", не бива да ни подлъгва, но и ни вдъхва увереност, че няма невъзможни неща. Не ме притеснява, че някои могат да ни отпишат още преди мача.

А дербито на Пловдив?

- Това е мач, който чакам наистина с огромно нетърпение. Искам да усетя заряда му и тръпката. Играл съм в много такива мачове, но този определено ще е един от най-емоционалните, в които съм взимал участие. Надявам се само да съм здрав и да мога да помогна на Локо да спечели тази битка, защото осъзнавам, че това не е просто един футболен мач. За всички в Локо е много важно да спечелят правото да се нарекат "Властелинът на Пловдив".

- Предполагам не си "кон с капаци" и следиш какво се случва в клубове като Царско село, Берое, а дори и Арда...

- Не са хубави тези събития. Надявам се всичко да завърши по-най-добрия начин. Пожелавам на отборите да изчистят проблемите си, за да има повече интересни мачове между силни тимове, за да може да се повишат конкуренцията и класата.