Изминалата седмица беляза основаването на поредния клуб на привържениците на Локомотив зад граница, съобщиха от пловдивския клуб. Този път - в съседна нам Румъния.

Мястото - с. Стар Бешенов, в областта Банат, населявано от наследници на истински българи, напуснали пределите на днешна България преди столетия, след Чипровското въстание, но съхранили българския дух. Хора, които обичат футбола. И как по-добре да бъде описана спойката на български дух и любов към футбола, освен с цветовете на Локомотив Пловдив!

Бяхме приветствани от Георги Наков, банатски българин, бивш кмет на Стар Бешенов и настоящ депутат в румънския парламент. Посетихме и мач на местния футболен клуб "Победа", основан през 1927 година.

С вълнение и блясък в очите нашите нови приятели приеха подаръците от Пловдив - специална фланелка с послание, подписана от Христо Бонев, тениска на Локомотив и топка с подписите на футболистите, знаме за местния фенклуб, и не на последно място, екземпляр от книгата "Оттук започва любовта" за българската библиотека в Бешенов.