Един от най-емблематичните футболисти в модерната история на Левски- Христо Йовов, ще прекрати своята състезателна кариера след края на настоящия сезон. Новината бе съобщена пред  родни медии от изпълнителния директор Иво Тонев, който допълни, че след този период Йовов ще получи ръководен пост в „синия" клуб.

На такъв вече се радва друга легенда на столичани Кирил Вангелов, който ще наблюдава съперниците на Левски в първенството.

Относно строежа на новия стадион, работата продължава с пълна сила, но все още има дребни детайли, които дразнят изпълнителния директор. Преговорите с „Газпром" пък също текат в положителна насока, което според Тонев е много радостен факт.

„Христо Йовов е дал много на Левски и в това няма съмнение. Той ще прекрати кариерата си през лятото и ще заеме пост в клуба. Ще се занимава с нещо, което му е интересно и с което ще бъде полезен на Левски. Той е интелигентен и комуникативен, владее два езика. До юни е футболист на клуба и не искам да конкретизирам", съобщава изпълнителният директор.

„Кирил Вангелов е на щат в клуба от един месец. Той ще наблюдава съперниците на тима в първенството. Ще направя едно предложение за промяна в Управителния съвет. Ще говоря обаче и с Тодор Батков и тогава ще обявим", разкри Тонев.

„Продължава да се работи по проектирането на стадиона. Има някои дребни работи, които не ми харесват. Предполагам, че в момента се работи по този въпрос. Всяка седмица правим среща, на която обсъждаме работата", разкри шефът.

„Газпром е огромна компания. Нещата са сериозни и разговорите се водят на високо ниво. Човекът, с когото ни запозна г-н Милер, беше отпуска две седмици. Сега разговорите ще продължат. Не мога да се ангажирам кога ще завършат. Смятам, че ще има положително развитие", завърши с изказването си Тонев.