Отборът на Ивайло Петев Университатя Крайова вчера загуби с 0:2 от ФКСБ в 3-ия кръг на плейофа за титлата в Румъния. ФКСБ има преднина от 10 точки в горната част на класирането с 41, а след това с по 31 са ЧФР Клуж и Университатя (Крайова).

"Гледахте ли мача? Направихме две грешки, допуснахме два гола и дадохме шансове за контраатака на ФКСБ. Не можем да сме доволни от резултата, но второто полувреме не беше толкова лошо. За съжаление не можахме да се разпишем. Допуснахме голове от стандартни положения и не е лесно да се върнеш в мача, когато си пуснал две попадения за кратко време и резултатът е 0:2. През второто полувреме контролирахме мача, но не успяхме да отбележим", заяви Ивайло Петев в края на мача с ФКСБ.

"Във футбола е нормално да губиш. Видяхте ли какво стана с Байерн? Нормално е, но трябва да анализираме целия мач, детайлите", продължи той.

Българският специалист беше попитан дали чувства напрежение върху себе си заради изоставането от 10 точки от върха и липсата на реални шансове да се пребори за титлата в Румъния, както и защо е сменил Андрей Иван на полувремето.

"Не, не чувствам напрежение. Има още доста мачове и ние ще се опитаме са спечелим колкото се може повече точки. Ще видим до къде ще стигнем. Относно Иван, за играч с неговите качества, той неочаквано загуби толкова много топки. Явно не е бил концентриран", обясни още Петев.

Ивайло Петев и Университатя загубиха от лидера в Румъния

Ивайло Петев и Университатя загубиха от лидера в Румъния

Така ФКСБ се откъсва с 10 точки аванс пред останалите