Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира отбора и играта на "сините". Ето какво каза той пред колегите от "Тема Спорт":

"Едва ли има много треньори по света и в България, които ще се съгласят с налични 12 футболисти да стартират подготовка. Трябва да му се признае на Петър Хубчев, че пое голям риск и, както се казва - работи на парче. Допуснаха се стари грешки с неопитни хора като Павел Колев - освобождаваха се футболисти, но в същото време нямаше играчи за първия лагер. И резултатите в евротурнирите не закъсняха - видяхте, че Левски не бе на никакво европейско ниво. Левски от началото на годината продаде Обертан и Мариани - двамата, които горе-долу можеха да правят играта на отбора. Според мен това е продиктувано от факта, че собственикът не иска да дава пари и се търсят някакви алтернативни пътища.

В общи линии това, че "сините" са в челото на таблицата в момента, е най-доброто, което може да се случи. Това трябва да му се признае на Хубчев, че с малки изключения в шампионата върви добре. Хубавото в случая е, че треньорът е левскар и до момента се справя добре с тренировъчния процес - поне ги научи да тичат. Искам да подчертая, че в предишни години с "прословутите" треньори, които се извъртяха, отборът издържаше до 65-70-ата минута. Сега се вижда, че футболистите имат силите да изкарат цял мач и още малко дори. Това е положителното, което показва, че нещата в тренировъчния процес се водят добре.

На младите, които има в отбора, трябва да се даде повече време, за да разгърнат своите възможности и да добият повече опит. Само тогава ще покажат това, на което са способни. За момента не е нужно да сме критични и крайни, да търсим някакви кусури. За момента това е реалността в българския футбол. Школата на Левски, а и другите в България са почти умрели. Не може за 6-7 години да нямаш сериозен футболист в първия отбор. Виждате, че всичко, което излиза, на първо време е посредствено. Да ви призная, много се дразня от факта, че се казва, че футболистите били изморени. По наше време нямаше такова нещо. Е, имаше умора, но всеки стискаше зъби и играеше. За парите, които получават, оправданията са за вкъщи. Когато излизаш на "Герена", хората искат да гледат добра продукция. Виждам по-добри неща, макар че няма звезди в отбора. Левски е длъжен да е докрай в борбата за титлата и купата", каза той.

Добромир Жечев: Не смятам, че селекцията на Левски е много добра

Добромир Жечев: Не смятам, че селекцията на Левски е много добра

Похвали Петър Хубчев