Безкрайно щастлив съм от днешния успех. Това заяви Себастиан Фетел, след победата си в Гран при на Бахрейн от Формула 1. Четирикратният световен шампион успя сам да се справи с двамата пилоти на Мерцедес и да стигне до успеха.

Така германецът отново поведе в класирането при пилотите пред Люис Хамилтън от Мерцедес, който направи много силна последна част в днешната надпревара и стигна до второто място, със седем точки.

Себастиан Фетел отново над всички, покори Бахрейн

Фетел отново над всички, покори Бахрейн

Втора победа за пилота на Ферари през сезона

"Страхотен ден за нас, нямам думи. В последната обиколка, когато започнаха да се палят фойерверките, просто нямах думи. На старта изпреварих Хамилтън и успях да се закача на скоростната кутия на Ботас. Имах темпото да се движа с него, което ми даде големи надежди", сподели след финала Себастиан.

"Избрахме различна стратегия, която се оказа правилна на финала. Наистина всички във Ферари мечтаем, чувството е неописуемо! Когато видях колата на сигурността, си казах: "О, не, не отново!". Отново, както в Китай не ми помогна, даже, обратно, понеже стратегията ми бе агресивна с ранен стоп, а всички мои съперници спряха по време на сейфтикара.

На финала знаех къде се намира Хамилтън и можех да контролирам темпото си. Той много бързо ме настигна, но в заключителната фаза нямаше паника, минах спокойно през изостаналите коли и затворих състезанието", завърши германецът.