Бившият президент на ЦСКА и БФС Валентин Михов коментира Суперлигата. Ето какво каза той пред БНТ:

"Не може да имам добро отношение, тъй като във футбола има правила. Нарушават се правилата на УЕФА, ФИФА, нарушаваш правилата на играта. Не може да създаваш нещо, което не е съгласувано с УЕФА. Това е една война - кой е по-силен. Това е въпрос към УЕФА. Дали ще има предпоставка за нов Конгрес. Не може в Шампионска лига от тези богатите страни да играят по четири клуба. Богатите си правят нещо, което е за още повече пари. А другите? Футболът е за зрителите. Но тук пак са виновни хората от УЕФА. Те допуснаха да се трансформират нормални хора до цени от 100 милиона. Какво е това? Не парите предопределят всичко. Има и защитници на Суперлигата. С какво ще купиш телевизонните права? Как ще купиш ангилйското или испанското първенство. Как ще се възстановят тази пари. Това са инвестиции.

В тази финансова криза да правиш нещо такова мисля, че е безумие. Трябва да се мисли за тези 12, добре, а другите? Кой ще свири тези мачове? Кой ще ги обслужба? Вече федерациите ако тръгнат на война с УЕФА, ще стане война и между клубовете. В Испания най-голямото парче от баницата полумават Барселона и Реал Мадрид. В Англия също, там се разпределят милиарди. Те не могат да бъдат недоволни. Да, малко са парите. Финансовата трагедия в света не е дошла още. Тя тепърва предстои. Има отбори, които карат ден за ден.

Много мачове не са пречката. Ще пренаситим екрана. Хората ще гледат постоянно едни и също отбори. В Шампионската лига винаги се промъква някой по-слаб. Дори български отбори. Можещите отбори се показват. Това не е съревнование. Тук е съревнование кой ще вземе повече пари. Не може един жив човек да струва 130 милиона, независимо, че е гениален футболисти. Трябва да има финансов морал. Това са много пари за нещо, което дори ние няма да можем да гледаме.

Не може да правиш нещо без да го съгласуваш с УЕФА. Дори да има работна група, да се говори нещо. И то в този момент, в който много от отборите едва свръзват двата края. В този момент да говориш за милиарди мисля, че това е... не знам", каза Михов.

Край! Суперлигата се провали!

Край! Суперлигата се провали!

От турнира с официално съобщение