Босът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес, който се превърна в президент на Суперлигата, даде ново интервю, в което защити проекта. Началото му бе дадено миналата неделя, но турнирът на практика се провали 48 часа по-късно. 

"Компанията, която създадохме, както и клубовете в нея са все още там. Това, което стана е, че засега ще си дадем няколко седмици да премине тази агресия, която бе от някои хора, които не искат да загубят своите привилегии и манипулираха отношението към проекта. Тази реакция бе от няколко човека с привилегии. Президентът на УЕФА ни предупреди още през януари, когато не ни дадоха време, за да разговаряме по детайлите на този проект.

Суперлигата е възможно най-доброто и се прави, за да се помогне на футбола да излезе от кризата. Той е сериозно засегнат от нея и в тази потъваща икономика, ние трябва да се адаптираме към света, в който живеем. Нещо трябва да се направи, защото младите, хората межди 14 и 24 години изоставят футбола. Те са отегчени, искат забавление от по-висок ранг. Има 4 милиарда фена по света и половината от тях са фенове на тимовете създатели на Суперлигата," обясни своята позиция Перес.

"Доклад на KPMG показа, че само за трите месеца на миналата кампания клубовете създатели на Суперлигата са загубили над 650 милиона евро. Тази кампания, която е под знака на пандемията, тези тимове са загубили между 2 и 2.5 милиарда евро. Бордо (това не е клуб основател на Суперлигата и не е ясна връзката между двете) ще банкрутира. Ако не направим нещо скоро, много клубове ще го последват," обясни президентът на Реал.