Промените в световния футбол могат да вземат нов обрат, съобщава на днешните си страници "Сън". След грандиозният провал на идеятата за Европейска Суперлига, която бе обявена в неделя вечер, но се разпадна само 48 часа по-късно, сега английската преса говори за нов възможен формат, но на местно британско ниво - грандовете на шотландския футбол Рейнджърс и Селтик да се присъединят в една новосформирана Премиър лига, която да включва само 18 отбора.

Собственикът на Ливърпул: Подведоха ни, съжалявам горчиво

Собственикът на Ливърпул: Подведоха ни, съжалявам горчиво

"Беше много трудна година за нас"

Предполага се, че подобен вариант може да увеличи телевизионната аудитория и интереса към първенство, а освен това има голяма вероятност да бъде подкрепено от ФИФА и УЕФА, които вече на няколко пъти са изразявали положително мнение за подобен тип трансгранични лиги, както и от британското правителство. От няколко години насам подобно предложение има и на Континента, където Белгия и Нидерландия също са изразявали свои идеи за обединение на двете първенства.

Футболът е сериозно засегнат от пандемията от COVID-19 и клубовете продължават да търсят различни варианти за трансформиране на турнирите с цел привличане на по-голям зрителски интерес, както и по-стабилни формати, които да носят и по-големи приходи. Подобна идея за присъединяване на Селтик и Рейнджърс към Премиър лийг не е нова, такива предложения във Великобритания има още от средата на 90-те години, но до този момент никога не са се осъществявали.

Основател на Суперлигата няма никаква надежда за реализирането на проекта

Основател на Суперлигата няма никаква надежда за реализирането на проекта

След отказа на английските клубове