Амбициозният проект Суперлига се провали с гръм и трясък. От пресслужбата на турнира обявиха, че временно спират действията си и ще преосмислят стратегията си.

До тази стъпка се стигна след отказа на шестте английски клуба - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм. Според изявлението на хората от новия турнир, това се е случило под натиск. 

Към момента се знае, че само Реал (Мадрид) и Ювентус, които са инициатири на Суперлигата, стоят твърдо зад присъединияването си. 

ЕТО И ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ПРЕССЛУЖБАТА НА СУПЕРЛИГАТА:

"Суперлигата Европа е убедена, че настоящото състояние на нещата в европейския футбол изисква промяна.

Предлагаме нов турнир, тъй като настоящата система не работи. Нашето предложение е насочено към осигуряване на развитието на спорта, като същевременно осигурява ресурси и стабилност за развитието на цялата футболна пирамида, включително подпомагане на цялата футболна общност, изправена пред финансови затруднения в контекста на пандемията. Също така всички футболни отбори биха получили увеличени плащания за солидарност.

Промени в ръководството на Манчестър Юнайтед заради Суперлигата

Промени в ръководството на Юнайтед заради Суперлигата

Той започна работа в клуба през 2005 година

Въпреки оттеглянето на английските клубове, които бяха принудени да направят това под натиск, ние сме уверени, че нашето предложение е напълно в съответствие със законите и разпоредбите на Европа, което беше потвърдено с решението на съда за защита на Суперлигата от действия на трети лица.

При сегашните обстоятелства ще предприемем подходящите стъпки за трансформиране на проекта, без да изоставяме целите си да осигурим на феновете най-доброто преживяване и в същото време да увеличим солидарните плащания към цялата футболна общност", се казва в изявлението.