Легендата на ЦСКА, Барселона и българския футбол Христо Стоичков предупреди да не слагат четвъртите в света под общ знаменател, а да говорят с конкретни имена. Носителят на Златната топка за 1994 година се закани в интервю за подкаста "Код Спорт", че ако още един път чуе да споменават "четвъртите в света", така ще изреже тези, които не говорят с конкретни имена, че свят ще им се завие.

"Да не ме слагат мен под общ знаменател. Да се говори точно, ясно и конкретно. Този, този, този... Ако още един път чуя, вадя не жълт картон, направо...

Защото четвъртите в света са треньори, докори, масажисти, водачи на групата, президенти, футболисти, играли не играли... един отбор. Когато говориш, дай имена. Ако още един път споменат четвъртите в света, така ще го изрежа, че няма да може да се усети. Независимо кой е. Още от сега ви го казвам. Ако още един път не споменат поименно, а да кажат глобално четвъртите в света, още от сега ти го казвам на теб - така ще го изрежа, че свят ще му се завие", разясни Христо Стоичков.

Титан! Признаха Стоичков за най-добър играч в Ла Лига през 90-те години на миналия век

Титан! Признаха Стоичков за най-добър играч в Ла Лига през 90-те години на миналия век

Камата изпревари играчи като Роналдо, Фиго, Раул, Ривалдо и Гуардиола