Наставникът на Етър Красимир Балъков бе гост в предаване на "Диема", в което призна, че преди време е имало реална възможност да поеме ЦСКА, но така и не е постигнал споразумение с "червеното" ръководство.

Легендата на българския футбол сподели, че би работил в нашите водещи клубове, като неговата лична амбиция е да ръководи тим, който редовно участва в европейските турнири.

Красимир Балъков: Ясно е защо футболът ни не върви напред

Балъков: Ясно е защо футболът ни не върви напред

"Това бе предателство нямам представа откъде е дошло"

"Сигурен съм, че първенството е направило огромна крачка напред. Виждате колко оспорвани двубои стават. Първенството става много по-интересно. От всяка гледна точка правим крачи напред. Дано се задържи това темпо и в бъдеще да има още по-интересни мачове", каза Балъков.

"Тук е мястото да кажа, че без жива и явна конкуренция трудно могат да вървят тимовете ни в Европа. Радващо за мен е, че ЦСКА, на фона на Любо Пенев, който промени отбора за отрицателно време, въпреки критиките, като се струпаха върху него, аз като негов колега му свалям шапка, че той за кратко време превърна ЦСКА в отбора, който искат феновете. Значи може, и това е роден специалист. Трябва да уважаваме българските специалисти. Ето, Любо влезе, направи промени, продължава да го прави. Така трябва да се работи. Хората разбиращи от футбол, трябва да получат възможност да работят, както искат", продължи Балъков.

Красимир Балъков: Повече няма да бъда мениджър на Етър

Балъков: Повече няма да бъда мениджър на Етър

Легендата призова за повече пари от държавата

"Разминахме се с ЦСКА не по моя вина, може би не и по вина на ръководителите на ЦСКА. Просто не се разбрахме. Никога не съм коментирал нещата от кухнята, няма да го направя и сега. Останали сме в добри отношения, но не сме стигнали до договорка.

Бих работил във водещите клубове. Моите амбиции са да бъда там където може да се играят евротурнирите. Едно е желанието, друго е това, което иска отсрещната страна.

Каква е следващата треньорска амбиция на Балъков? Само Господ може да каже. Времето ще покаже. Сега имам договор с Етър. Дори да не остана там, искам клубът да не зависи от никого и да посъбудя заспалите пластове и механизми", каза още Балъков.

Етър картотекира Дино Мартинович

Етър картотекира Дино Мартинович

Футболистът от няколко дни вече е във Велико Търново