Министърът на спорта Красен Кралев изпрати съболезнователен адрес, по повод кончината на Никола Спасов.

"ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ

НА НИКОЛА СПАСОВ

Опечалено семейство,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на Никола Спасов. Напусна ни една голяма личност, която посвети целия си живот на футбола.

В този тъжен за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Напусна ни мой приятел, на когото искрено се възхищавах.

През своята състезателна кариера Никола Спасов се показа като всеотдаен играч и заслужено спечели любовта на феновете на отборите, за които играеше. С "Локомотив" София той спечели титлата на България през 1978 г. Носеше радост с головете си и за "Черно море", "Дунав" и "Спартак" Варна.

Като треньор на "Черно море" Никола Спасов изведе тима до бронзовите медали в първенството през 2009 г. Той донесе Купата на България във Варна през 2015 г., а няколко месеца по-късно зарадва феновете на "моряците" и със спечелената Суперкупа на страната. Тези отличия го превърнаха в най-успешния треньор в най-новата история на "Черно море".

Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички заради страстта и енергията, които демонстрираше на терена и на треньорската скамейка. Той може да бъде пример във всяко едно отношение. Загубата на такива личности предизвиква тъга у всички, които обичат футбола.

Поклон пред паметта му!

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА", обърна се Кралев към семейството на Никола Спасов.

Министър Кралев: Лично проверявам тестовете на футболистите, бюджетът на ММС за 2021 е рекорден
Обновена

Министър Кралев: Лично проверявам тестовете на футболистите, бюджетът на ММС за 2021 е рекорден

"Ясно е казано в правилата на БФС, че мач се отлага при наличие на повече от 10 заразени футболисти на даден отбор"