Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез коментира загубата от ФК ЦСКА 1948 с 1:2 в efbet Лига. "Канарчетата" загубиха двубоя след обрат в последните 10 минути.

ФК ЦСКА 1948 докосва европейския бараж след късен обрат срещу Ботев (Пловдив) в Бистрица

ФК ЦСКА 1948 докосва европейския бараж след късен обрат срещу Ботев (Пловдив) в Бистрица

Ето как се разви двубоят

"Мислим, че изиграхме добър мач. Имахме план в последните 3 мача някои играчи да починат и да играем с млади играчи. Никой не обича да губи. Разбира се да мислим и за нашата почивка, тъй като започваме рано подготовка. В крайна сметка загубихме и трябва да поздравим съперника", каза Керкез.

"Не е лесно за тези момчета, които не играят редовно. Това е моята идея - да им дам време и възможност, за да покажат най-доброто от себе си. Справиха се добре в голям период от мача. Допуснахме попадения след центрирания, но това е част от футбола. В това трябва да се подобрим", допълни той.

"Ние сме отбор, който иска да постигна резултати. Когато имаме възможност даваме възможност на млади момчета, ще го правим независимо от националността. Не защото са млади, а защото го заслужават. Голяма част от тези играчи играят редовно във втория отбор и получават време при мъжете. Искаме да играем добре в Европа и да се представим добре и да играем важна роля в шампионата през следващата година и да се борим за европейските турнири", заяви още Керкез.

"Това ще бъде последен мач за мъжкия ни отбор за първия отбор. Лъчо Балтанов ще направи бенефис за първия отбор. Той е легенда на Ботев и заслужава цялото уважение. От утре някои основни играчи ще започнат почивка и това е добра възможност за някои от младите играчи да усетят атмосферата на тези мачове", завърши специалистът.