"За нашата страна или нашата публика аз не се притеснявам, ние ще напълним даже и целия стадион - да ни го предоставят. Надявам се и противникът... И наистина няма какво повече да искат привържениците на футбола - финал между Левски и ЦСКА", заяви легендата и настоящ старши треньор на "синия" гранд - Станимир Стоилов.

Вчера в продажба бяха пуснати билетите за финала за Купата на България между "армейците" и "сините". Привържениците на Левски показаха огромен ентусиазъм и за секунди изкупиха своите пропуски за мача. Част от феновете на Левски обаче решиха да се сдобият с ценни хартийки и за сектор по регламент определен за феновете на ЦСКА.

Без да навлизам в излишни разсъждения, няколко бързи въпроса: Освен организаторите на събитието - финал за Купата на България по футбол, няма ли и г-н Станимир Стоилов леко участие, само и единствено морално, някои от привържениците на Левски да решат да си закупят билети за сектор, предназначен за този мач за фенове на "червените"? Някой съмнява ли се наистина, че след като "армейският" гранд е пълнил Националния стадион "Васил Левски" редица пъти с по 50-70 хиляди души и само преди 6 години с 35 хиляди "червени" сърца срещу Монтана (при цялото ми уважение към този провинциален тим), че сега привържениците на ЦСКА ще оставят двата си сектора не пълни срещу вечния си футболен съперник Левски в двубой за трофей (при това при толкова голяма "синя" мобилизация)? Подчертавам футболен, защото става въпрос за сънародници и редица "червено" - "сини" приятелства, като това между Димитър Якимов, който и днес може би е най-обичаният бивш футболист на ЦСКА и "синьото" футболно и морално светило Георги Аспарухов - Гунди.

Не е ли лека подигравка феновете на "червените" закупили билети за Сектор А, не малка част, от които най-вероятно ще отидат с деца на стадиона, да се озоват сред "сини" привърженици? И относно скандала с билетите, но погледнато от още една призма, ЗАЩО на Националния ни стадион през 2022-а има буферни зони за финала на Купата на България?

Всякакви опити единият голям исторически гранд да измами или надхитри другия такъв, водят до това футболна България да се отдалечава от успехите си в миналото и за съжаление от шансове за по-светло бъдеще. И бих пожелал финал без нито една ексцесия преди мача, по трибуните, и след срещата, при пълни два "сини" и два "червени" сектора. И в скоро време гигантите ЦСКА и Левски да се събудят чисто футболно, а и да играят помежду си без буферни зони.

Поради това, нужно е големите имена в клубовете, какъвто е Станимир Стоилов да дадат тон по възможно най-градивния начин. А именно, да се търси възможност и "сините", и "армейците" пак да са големи фактори във футболна Европа, с модерни стадиони и... без буферни зони!