Президентът на БФС Георги Иванов заяви, че Първа лига е много интересна и има напрежение, както при изпадащите, така и при отборите, които се борят за участие в европейските клубни турнири. Той подчерта, че не е случаен фактът, че последните пет години българският шампионат е в топ 5 на интересните първенства. Гонзо заяви още, че плейофната система е добра за България.

"Аз мога да обещая работа. Ние работим от първия ден примерно, в който съм влязъл във владение", коментира Иванов.

"Има процеси, които след вписването ще ги забързаме малко и ще може да ги направим, защото до този момент самото вписване спираше процеса. Ние имаме инициативата, която ще бъде заедно с Професионалната лига. Ще инициираме с професионалните клубове, за да видим кой е най-добрият вариант за всички нас. Имаме планове какво да се направи" добави новият президент на БФС.

"Трябва да си дадем сметка, че Първа лига е много интересна. Виждаме при изпадащите, при тези, които се борят за евротурнирите, за всеки един отбор е напрежение и е важен всеки един мач. Това е най-важно за зрителите и ще преценяваме какво да направим."

Гонзо: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Гонзо: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

"С Чеферин си казахме много неща"

"Ние имаме предложения как да бъдат формирани. При всички положения ще има отбори, които няма да играят за нищо. При 16 отбора, при тази система, която е направена ще бъде много трудно всички отбори да участват за нещо", продължи той.

"Смятам, че плейофната система е добра за България. Виждаме, че има отбори, при които има напрежение за седмото място, за изпадащите отбори, за първите шест отбора също е важно. Виждате, че първите 4-5 отбора имат шансове да се класират за евротурнирите", допълни Иванов.

"Смятам, че нашето първенство е много интересно и неслучайно последните пет години е в топ 5 на интересните първенства."

"Никога не сме определяли сами ние какво на нас ни харесва, а винаги партньори са ни били клубовете", каза още Иванов.