Още един български футболен клуб може да преустанови дейността си. Добруджа може и да не започне сезона в Североизточната Трета лига. Причината - непреодолими, на пръв поглед, финансови затруднения.

Това призна главният мениджър и треньор Светослав Петров.

"Годишният бюджет е изхарчен за 4 месеца. Не са плащани осигуровки, транспорт и пране от началото на годината. Мисля, че вината е колкото на някои бивши членове на Управителния съвет, толкова и на кмета, защото продължава да дава обещания, които не се спазват.

Миналата година от бюджета на клуба са изхарчени пари за седалки на стадиона, които е обещал впоследствие да бъдат възстановени.

Снимка 238553

Източник: GettyImages

Клубът е получил и заем от "Жилфонд", който Управителният съвет няма как да разреши, а сега трябва да се връща с лихви. Този заем е част от натрупаните задължения. Аз повече не искам да плащам чужди грешки", заяви главният мениджър на клуба Светослав Петров пред dobrudjabg.com.

Той е категоричен, че отпуснатите от правителството 200 000 лв. за стадион "Пионер" са били напълно достатъчни за възстановяването на един голям терен, а вместо това са изхарчени от общината, без да има някакъв резултат.

"Надявам се да надделее здравият разум във всички и да успеем да обединим усилия около това да съхраним клуба. В момента няма как да мисля за първо място или Б група. В момента мислите ни са насочени към това как да запазим клуба, защото всеки ден излиза нещо ново и се чудим откъде да намерим пари", добави Петров.

Дълговете на клуба са около 300 хиляди лева, част от които трябва да се погасят в най-кратки срокове. Играчите на отбора Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев пък ще бъдат и треньори в школата.

Михаил Венков започна треньорска работа в Добруджа

Михаил Венков започна треньорска работа в Добруджа

Трима действащи футболисти назначени в клуба