Обновеният отбор на Добруджа (Добрич) замина на лагер в Турция, където ще изиграе четири контролни срещи.

След пътуването с клубния автобус от Добрич до Истанбул, следва полет с вътрешна турска линия от Истанбул до Анталия. Добруджанци ще останат там до 4-и февруари, когато се прибира и ще има още една проверка преди подновяването на първенството.

Групата от играчи за момента е 22-а футболисти и може да се смята, че селекцията е затворена.

Спортният директор на клуба Атанас Атанасов-Орела заяви за БТА:

"Заминаваме в добро настроение, до момента подготовката върви много добре. Нямаме контузени и болни. Заредени сме с амбиция за една добра подготовка, която да се пренесе на терена през пролетния полусезон.

Отборът имаше колебливи изяви през есента, но мисля намерихме верния ритъм и продължаваме да се борим за целта си, а именно промоция в efbet Лига. По отношение на селекцията, може да се вземе евентуално един играч, но това зависи от доста условности".

Първата контрола на "жълто-зелените" е с най-сериозния противник - Буньодкор (Узбекистан), на 25-и януари. Узбеките са един от традиционно силните състави в Централна Азия. На 27-и януари е втората приятелска среща и тя е с Енисей (Красноярск) от втора руска лига. На 1-и февруари съперник е чешкия елитен Злин, а на 3-и - ден преди отборът да си замине, ще срещне отбор от румънската втора лига, който ще стане ясен до края на деня.

Планът на старши треньора Радомир Тодоров за работата в следващите 13 дни е ясен, като през по-голямата част ще се наблегне на двуразовите занимания.

Новите попълнения в отбора са седем. Португалски говорещи са Бруно Амадо, Пауло Суарес от Кабо Верде и бразилеца Хосе Алвес да Силва-Буа. Сега към тях се присъединяват литовецът Юлиус Каспаравичус, както и младите ляв защитник Николай Желязков, продукт на школата на Черноморец (Бургас) и за последно играл в ЦСКА 1948 II, и вратарят Алексей Андреев, който пристига от Септември. Последният нов играч е френският нападател Софиан Диа.

Добруджа се раздели вратарят Христо Ковачев, защитниците Ивайло Минчев, Петко Цанков, халфовете Славчо Шоколаров, Стефан Митев, Лъчезар Йорданов, Янчо Андреев и крилото Стефан Статев.

Добруджа планира лагер в чужбина през зимата

Добруджа планира лагер в чужбина през зимата

Все още не е ясно къде