Бившият член на съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев коментира пред "Студио дерби" актуалната тема със съдийството, която наболя в последно време. Според него сегашната комисия е над нивото на предшестващите и това е положителен факт, а декларациите на някои клубове са неоснователни. Освен това Баялцалиев е учуден как рефери, които допускат грешки и биват санкционирани, след това получават наряди преди младите си колеги, на които трябва да се дава повече шанс.

Георги Йорданов: Пролетният полусезон традиционно е по-труден за съдиите

Георги Йорданов: Пролетният полусезон традиционно е по-труден за съдиите

"Навсякъде по света съдиите правят грешки, друг е въпросът как те са приемани"

"Аз не критикувам българското съдийство. Давам мнение различно от официалните органи по отношение на някои съдии и на някои методи на управление на съдийството. Истината е, че на някои хора не им харесва, че не спестявам анализи и то подплатени. Отправям критики само към ситуации, които са грешки, недопустими.

Снощи похвалих Георги Николов и Гидженов. Преди няколко дни похвалих Драго Драганов. Изразявал съм подкрепа особено към младите съдии.

Това си е старата комисия с нов председател, на когото му се даде да избере един член и той го стори. Защо го махнаха преди 6 месеца, на никой не му стана ясно. За първи път от доста години виждаме една комисия, в която има двама международни съдии и в същото време двама международни наблюдатели. Това говори, че тази комисия е малко над досегашното ниво на останалите, което е положителен факт. Не знам защо много хора от клубовете тръгнаха с декларации против СК и специално към нейния председател преди да сме видели те какво правят. Явно вършат нещо различно. Толкова малко мачове имат тези хора, че не може да запомним кой кога е влязъл в ранглистата на "А" група. Не може да имаме млади съдии и цял полусезон всеки да има по един двубой.

Петър Петров: ВАР няма да има отношение относно накъсването на играта

Петър Петров: ВАР няма да има отношение относно накъсването на играта

С мачовете на Лудогорец и ЦСКА започват тестовете на ВАР в България

Срещите, които ще се дават на по-неопитните, трябва да намаляват, но комисията е поставена така, че да ги увеличава и аз съм "за" да го прави. Чух една идея, която ще се лансира. Тези, които имат положително съдийстване, да се поощряват и веднага да им се даде друг мач, за да придобият самочувствието, че това е пътят, по който трябва да продължат. В същото време такива, които редовно правят грешки, те в следващия им двубой, след като си изтърпят наказанието, получават следващия си мач преди младия арбитър, който е ръководил добре. Това не е нормално", допълни още някогашният член на СК.