Бившият футболен рефер и настоящ инструктор и лектор на съдии Детелин Баялцалиев коментира пред ТОПСПОРТ съдийството на Ивайло Стоянов-Сватбата в двубоя между ЦСКА и Ботев (Пловдив), което предизвика недоволство от страна на "канарчетата".

Няколко дни поред от Ботев недоволстват срещу съдията, а днес дори поискаха рефери от чужбина за мачовете за Купата на България. Пред нашата медия Баялцалиев обясни, че не разбира от какво е породено недоволството на "жълто-черните".

Баялцалиев в "Без резерви" и без никакви задръжки: Дисекция на българското съдийство!

Баялцалиев в "Без резерви" и без никакви задръжки: Дисекция на българското съдийство!

Бившият рефер гостува в нашия подкаст

"Аз не разбирам от какво е породено недоволството на Ботев. Изгледах и клипа, който са пуснали - ами няма безспорни ситуации, всички са деликатни и спорни.

А да кажем специално за ситуацията, в която искат дузпа, при играта с ръка на Турицов... това в никакъв случай не може да бъде дузпа. Ръката му е в естествено положение и той е с гръб.

Искам да поясня - това, че е с гръб не е достатъчно основание да не се отсъди дузпа. Ако играчът осъзнава, че в този момент ще бъде нанесен удар и разпери ръцете встрани, тогава е различно. Тогава той увеличава обема на тялото си и може да се даде, но случаят е различен. Тук Турицов си тича в естествено положение и даже преди контакта с ръката има и удар в хълбока, което означава, че вече въобще не може да говорим за дузпа. 

Другите ситуации не са такива, които могат да повлияят пряко на резултата. Не мога да разбера защо е това недоволство. Чак днес от Ботев са поискали съдии от чужбина за мачовете за Купата...", каза лаконично специалистът пред нашата медия.

Ботев поиска рефери от чужбина за полуфиналите срещу ЦСКА

Ботев поиска рефери от чужбина за полуфиналите срещу ЦСКА

Ето подробности