Спортният директор на Добруджа Атанас Атанасов говори пред Дарик и dsport относно издигнатата от добричлии кандидатура на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС.

"Първият мотив е, че познаваме Георги. Той е човек с характер, който може да си налага мнението и според мен няма как някои странични фактори да могат да му влияят. Второто важно нещо е, че той вече е човек с опит. Като ръководител в Локомотив (Пловдив) и най-важното е, че е в кухнята на футболния съюз", заяви Атанасов.

"Според мен може да отсее кои са положителните и отрицателните неща, които трябва да се променят в организацията. Издигането му означава, че той трябва да направи промени. Старото статукво е имало и положителни неща, колкото и да са малко. Гонзо е достатъчно интелигентен и може да отсее нещата. Евентуално при избирането му да редуцира всичко и да се получат нещата. Да се отлепи ютията, защото аз не виждам къде по-надолу може."

"За мен трябва да се проведе този Конгрес в спокойна обстановка. Всеки от кандидатите да си представи визията и всички, които имат право на глас, да преценяват и да гласуват по съвест, а не по някакъв интерес. Какъв интерес има примерно ФК Добруджа от назначаването на Георги Иванов. Пак казвам това е решение и на управителния съвет - подкрепата на Георги в това начинание", добави още той.

"Визията му ни допада. Не искам да влизам в подробности. Нека сам презентира това, което иска да прави. И като характер, и като визия този човек ни допада."

"Кой да ни окаже натиск? Нашият президент управлява клуба, инвестира не малко средства. Не виждам по какъв начин може да се случи това нещо."

"Всеки си има право на мнение. И аз не съм съгласен с цената на тока, ама е такава. Не мога да вляза в енергодружествета и да питам защо е такава. Предполагам, че има привърженици и на другите кандидати. Това е решение на клуба. Аз не виждам някаква драма. Когато управляваш един клуб и инвестираш пари ти си имаш мнение. Отстрани е много лесно", каза още Орела.

"Нека си премине нормално Конгреса, той не е да се впускаме в критики един към друг. Не трябва да се влиза в конфронтация. Ако на другите кандидати е по-добра визията, нека е някой друг човек. Това е нашият избор, защото ние сме запознати със стратегията, която иска да налага Георги Иванов."

"Не сме коментирали лицата, с които ще работи. Има някакви наченки, но не съм аз човекът, който трябва да ги казва", завърши Атанасов.

Защо Гонзо не е в неплатен отпуск?

Защо Гонзо не е в неплатен отпуск?

Въпросът зададе човек от екипа на Бербатов