Националният селекционер на баскетболния отбор на България - Росен Барчовски, коментира историческия успех над Германия с 67:62 в "Арена Ботевград" в мач от квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Родният селекционер определи своите баскетболисти като "страшни мъжкари", и призна, че не може да осъзнае какво се е случило.

"Не мога да осъзная какво се случва, защото бях концентриран мач. Имал съм 2-3 мача в моята 30-годишна кариера. Борихме се зверски. Страшни мъжкари! Направиха една от най-силните игри в защита", започна Барчовски.

"Не веднъж сме правили обрати. Този отбор се възпита в годините да прави обрати. Ние не сме отбор, който може да побеждава с лекота. Но днес просто победихме и го направихме", каза още той.

"Георги Боянов е мъжкар и бях обеден, че трябва да е в състава. В Швеция не ни вървеше. Днеска бе биткаджийски мач. Шапки долу за Павлин Иванов и Коди, които бяха с контузи и играха, както и Димитър Димитров, който игра болен. Митко беше под въпрос, но днес дойде и ми заяви, че ще играе", коментира Росен Барчовски.

Баскетболистите ни подчиниха световния шампион

Баскетболистите ни подчиниха световния шампион

"Лъвовете" записаха първи успех в квалификациите