Капитанът на Барселона Лионел Меси направи изявление. Той използва за трибуна профила си в Instagram. Говори от името на всичките футболисти на "блаугранас".

"Преди всичко искаме да разясним, че нашето желание винаги е било да се приложи намалява на заплатите, които получаваме, защото разбираме отлично, че става въпрос за извънредна ситуация. И сме първите, които винаги са помагали на клуба, когато сме били молени. Също така много пъти сме го прави самоинициативно в моменти, вкоито вярваме, че е необходимо и важно.

Не спира да ни изненадва това, че в клуба има хора, които се опитват да ни поставят под лупа и под напрежение, за да направим нещо, което всички сме наясно, че ще направим.

Дойде моментът да обявя, че освен намаляването на нашите заплати със 70% по време на Извънредното положение, ще направим дарения, за да може служителите в клуба да взимат 100 процента от заплатите си през това време.

Не говорихме досега, защото важното за нас беше да намерим решения, които да помогнат на клуба, както и на тези, които са най-ощетени в тази ситуация. Не искаме да завършим без да изпратим сърдечен поздрав и много сила на всички "кулес", които преминават през тези тежки моменти, както и на тези, които чакат търпеливо края на кризата в своите домове. Много скоро ще излезем от това и ще го направим всички заедно.

Да живее Барса, да живее Каталуня!", написа Меси.

Меси в първото си интервю: Не обичам да играя на крилото, искам да остана в Барса завинаги

Меси в първото си интервю: Не обичам да играя на крилото, искам да остана в Барса завинаги

Вижте какво още каза той