Мадридският "Марка" публикува първото интервю на Лионел Меси. То е от ноември 2003 година, когато 16-годишният тогава аржентинец говори за клубния канал на Барселона.

Ето какво казва той:

"Обадиха ми се от Барселона, казаха ми, че ще ме направят професионален футболист. За мен това беше огромна радост. 

Чувствам се много добре в Барса и искам да остана тук завинаги. Тук съм, за да играя и да се забавлявам. Всичко ще се случи лека-полека.

Първият ми сезон беше много слаб за мен. Първите шест месеца се чувствах много зле. Още в първия мач се контузих и останах извън терена за два месеца. Всъщност не беше чак толкова зле, защото съотборниците се отнасяха много добре с мен, но нямах увереност. Говорих малко, трудно ми беше. Влизах в съблекалнята, не говорех, но след това съотборниците ми помогнаха.

Всички казват, че говоря малко, харесва ми да говоря на терена. Когато вляза на терена, забравям всичко. Винаги когато играя, се опитвам да се забавлявам. Има обаче мачове, които не се получават добре и малко се ядосвам.

Харесва ми да се движа пред халфовете, да получавам много топки. Предпочитам повече да играя в средата, не ми харесва много да играя по крилото".

Нов договор на Лионел Меси е приоритетна цел за Барселона

Нов договор на Лионел Меси е приоритетна цел за Барселона

Аржентинецът може да си тръгне още това лято