Иван Иванов е поредния читател на Topsport.bg, който сподели прогнозите си за част от днешните срещи в Шампионскатая лига. Ето и неговите предложения и обоснования.

Вердер (Бремен) - Твенте 1 ХК (0:1)

Според мен тук ще натежи домакинският фактор и "бременските музиканти" ще спечелят категорична победа с повече от гол разлика. Вердер играят много силно на "Везерщадион" в континенталните надпревари и редовно бележат повече от 2 гола вкъщи. Ще дам три прекрасни примера от последните 2 години в подкпера на тезата си: Вердер - Твенте 4:1, Вердер - Сампдория 3:1 и Вердер - Валенсия 4:4.

Апоел (Тел Авив) - Шалке 2

Много важен мач за немците. Една победа ще им гарантира до голяма степен продължаване напред в турнира. Според мен ще е чудо,ако Апоел спечелят дори точка в тази група. 2-ката в този мач е най-логичният изход.

Бурсаспор - Манчестър (Юнайтед) 2 ХК (1:0)

Тук има огромна разлика в класите. Мачът в Англия показа, че Юнайтед може да се справи с турския шампион дори и с 20-30% от възможностите си. Тогава гостите играха дефанзивно и гледаха да загубят с колкото е възможно по-малко голове. Струва ми се, че Бурсаспор ще играят по-атакуващо днес, което ще доведе до сериозни пробойни в защитата им. Затова според мен тук задължително трябва да се търси победа с повече от 1 гол разлика за Юнайтед.