Трикратната европейска шампионка по борба и световна вицешампионка Биляна Дудова е била намерена от съотборничката си Сезан Белберова във вторник вечерта със срязани вени , съобщава вестник "Телеграф". Двете са били в стая в столичен хотел, в който живеят по време на лагери.

Около 20,30 ч. във вторник вечерта на тел. 112 бил получен сигнал от Сезан Белберова, че е открила приятелката и съотборничката си Биляна Дудова обляна в кръв. Като се прибрала, Сезан видяла и окървавен кухненски нож, с който шампионката е рязала вените си. Лекарите успяват да спасят живота ѝ и тя вече е извън опасност.

За последно момичетата от националния отбор по борба бяха на дълъг лагер в Япония, от който се завърнаха в събота. В неделя треньорът ѝ Петър Касабов я е видял за последно, като по думите му тя е била усмихната и в добро настроение.

Но във вторник вечерта Сезан Белберова се обажда на спешния телефон, виждайки окървавен кухненски нож в стаята им. От полицията засега не дават подробности по случая, като обявиха само, че се разследват всякакви версии за случилото се.

Последният успех на Биляна Дудова беше европейската титла. В края на 2018 г. тя игра на финал на Световното първенство, но съдиите ѝ отнеха несправедливо титлата. Разследват се възможните версии, заради които Биляна е посегнала към живота си. По думите на нейни приятели и съотборници, преди време Дудова загубила майка си, което преживяла изключително тежко.

Националките по борба тренираха с четирикратна олимпийска шампионка

Националките по борба тренираха с четирикратна олимпийска шампионка