Биляна Дудова (62 кг) започна днес участието си на силния рейтингов турнир по борба в Будапеща, Унгария. 

Нейна първа съперничка в квалификациите беше германката Луиза Хелга Ниемеш. Тя е на 28 години, европейска вицешампионка от първенството в Букурещ тази година. От европейски има още едно сребро и един бронз. 

Свободняците ни приключиха участието си в Будапеща. Михаил Георгиев записа победа и загуба, а Георги Иванов се контузи. 

Утре е ред на класиците ни. Айк Мнацаканян е в категория до 77 кг, а Семен Новиков - до 87 кг. 

ЕТО КАК СЕ ПРЕДСТАВИ БИЛЯНА ДУДОВА: 

Тя успя да надделее над Ниемеш в първата си среща. Нашето момиче, в синьо трико, поведе с 1:0. Съперничката и опита бързо да изравни. Вместо това, резултатът стана 3:0. Ниемеш обаче поиска видео разглеждане на ситуацията за нарушение на правилата и го спечели. Така първата част завърши при резултат 1:0.

След почивката Биляна продължи да бъде много по-активна. Поведе с 2:0, а опонентката й успя до края на схватката да върне само една точка. Страхотно начало за българката!

Снимка 634762

Източник: фейсбук

Следващото препятствие пред Дудова беше още по-голямо - настоящата европейска шампионка и общо трикратна такава - Грейс Бюлен от Норвегия. Биляна, отново в синьо, започна отлично и поведе с 2:0 точки. Грейс успя да изравни и така завърши първата част.

След почивката съперничката на Дудова дръпна в резултата - 6:2. Биляна обаче, спечели видео повторението и така точките станаха 4:2 за Бюлен. Тя показа силата си и в крайна сметка триумфира с 8:2. Така Биляна Дудова отпадна на четвъртфинал.

Ангел Домусчиев, пратеник на ТОПСПОРТ в Будапеща, Унгария.