Бронзовата ни медалистка в борбата от Олимпийските игри в Токио - Евелина Николова, се прицели в спечелването на златото от Игрите в Париж през 2024 година. Ето какво каза тя пред колегите от "Спортал":

"Все още не знам как се чувствам. Емоцията не мога да кажа, че е отминала, защото всеки ден се срещам с нови хора, които ми разказват как са изживели спечелването на медала и колко много са се радвали и плакали. Почти всеки ден с всяка история преживявам наново тази емоция. Изживявам го различно с кръга от хора, които са около мен и знаят цената на този медал. Не допускам хора, които досега ги е нямало в живота ми.

Медал от Олимпийски игри е върхът на спортната кариера и мечтата на всеки спортист. За мен лично този медал е много трудно извоюван, но съм щастлива, че е факт.

Още преди самата схватка за медала бях говорила с треньорите ми. Те ми казаха да изляза на тепиха, да се отпусна и да покажа най-доброто от себе си. В момента, в който видях ситуацията, си казах, че трябва да рискувам. Нямах време за колебание. Всичко или нищо. Рискувах и спечелих.

Може би ако бях станала олимпийска шампионка, щях да се откажа. Не знам. Наистина е много тежък пътят, по който вървим. Плюсът е, че са три години, а не четири. Че имам невероятната подкрепа на личния си треньор. От Министерството, защото те ни осигуряват всичко нужно за подготовката ни. Ще дам всичко от себе си и ще преследвам златото в Париж 2024", заяви Николова.

Медалистите ни от Токио 2020 ще получат солидни премии

Медалистите ни от Токио 2020 ще получат солидни премии

Общата сума, с която ще бъдат наградени спортистите, класирали се до 8-о място на олимпиадата е 2 300 000 лева